Michael blev hjerneskadet i voldsom ulykke: Nu har han en vild plan
Michael Dvinge fik for seks år siden en alvorlig hjerneskade, da han blev kørt ned på cykel i en voldsom ulykke. Nu har han kæmpet sig tilbage på cyklen.
Michael Dvinges liv ændrede sig fuldstændig fra det ene øjeblik til det andet. En cykeltur med nogle venner ved Harlev vest for Aarhus for seks år siden endte dybt tragisk.
Fire ud af seks cykelryttere blev påkørt frontalt af en bil. Værst gik det ud over Michael Dvinge.
Han brækkede kravebenet, en ankel, tre ribben og ryggen tre steder. Og værst af alt fik han svære, invaliderende hjerneskader.
Dengang var der ingen, der troede, Michael Dvinge nogensinde ville kunne komme til at cykle igen. Han kunne knap tale og bevæge sig.
Jeg vil gerne vise, at man kan meget mere, end man tror
Men Michael Dvinge er en fighter. Og i dag - seks år senere - kan han igen dyrke den sport, han holder så meget af.
Forbillede
Han har købt en særlig udenlandsk liggecykel med tre hjul, og efter hård, daglig træning kan han nu igen komme ud på landevejene.
Og nu har han en drøm. En drøm om at cykle fra Flensborg til Skagen på otte dage i slutningen af august måned.
- Jeg vil gerne vise, at man kan meget mere, end man tror. Og at ens liv ikke stopper, selvom man er så uheldig at blive handicappet, siger Michael Dvinge.
Hustruen Sonja Zweidick har støttet ham hele vejen igennem og regner også med at skulle sidde bag på liggecyklen, når turen går til Skagen. Her er hun dog primært med som dødvægt, forklarer Michael Dvinge med et smil.
Hård kamp
Der er nemlig kun ét sæt pedaler, og dem skal Michael træde i. Hun kan hjælpe med at styre og er også med i tilfælde af, at han skulle få brug for hjælp.
- Michael har altid været den største cykelnørd, og vi har kæmpet en rigtig hård kamp for at nå hertil. Det er uvirkeligt og helt, helt utroligt, at han kan sidde på en cykel igen. Det lå virkelig ikke i kortene, siger Sonja Zweidick.
Inden den tragiske ulykke cyklede Michael Dvinge mange cykelløb i både ind- og udland, ligesom han også har haft sin egen cykelbutik og har arbejdet for et af de største cykelbrands i verden.
Parret, der bor i Brabrand, har været meget svært igennem siden ulykken. Genoptræning, behandlinger og kamp mod systemet og kommune. Noget, som Sonja Zweidicks også fortalte om til TV2 Østjylland for et par år siden.
Og selvom der er lidt mere ro på tilværelsen nu, er der stadig masser af kampe. Både i forhold til træning og at få den nødvendige hjælp af systemet.
- Vi har masser af udfordringer i hverdagen og kæmper stadig mod systemet. Vi står midt i det, det er ikke et overstået kapitel. Men når vi oplever at løbe ind i den ene mur efter den anden, så er det bare stort og godt, at der er noget, der lykkes, siger Sonja Zweidick.
- Det er balsam for sjælen, sådan vil jeg beskrive det. At der rent faktisk er noget, der lykkes, og at vi har noget godt at se frem til. At komme væk fra hverdagen med bevillinger, regler og love og lave noget, hvor lysten driver værket, siger hun.
Opfordret af psykolog
Michael Dvinge glæder sig til at cykle sin Jyllands-tour. Planen er, at turen skal klares på otte dage, og selvom han fortæller, han før ulykken havde kunnet cykle strækningen på to, er han godt tilfreds med det kommende cykelløb.
- Min psykolog har også sagt, at jeg skulle prøve at kaste mig over noget positivt og bruge mine kræfter på det. Det er så det, jeg har gjort, siger Michael Dvinge.
Første etape løber af stablen den 26. august. Planen er at invitere andre til at cykle med på etaperne. Allerede nu er der nogle af hans cykelkammerater fra før ulykken, der har sagt, at de gerne vil cykle med et stykke af vejen, ligesom der også er andre med handicap, der vil deltage.
Samler ind
Turen koster dog en del penge - omkring 48.000 kroner- da der skal være til følgebil, forplejning og handicapvenlig overnatning undervejs, så Michael Dvinge har oprettet en indsamling til formålet. På tre dage har han fået samlet over 11.000 kroner ind.
- Det er en utrolig lykke, at så mange vil støtte projektet. Jeg ved ikke, hvad vi havde regnet med, men det er fantastisk, at der er så mange mennesker - både venner og fremmede - der vil bakke op, siger Sonja Zweidick.