Mette F: Else viser bagsiden af vores samfund

Behandlingen af 90-årige Else har vakt stor debat i flere måneder. Tirsdag var Else en del af statsministerens åbningstale i Folketinget.

Skjulte optagelser viste i foråret den demente kvinde hænge over sin seng, i en loftlift på plejehjemmet Kongsgården, mens to medarbejdere forsøgte at få hende til at lave afføring, selvom hun gentagne gange klagede over smerter.

Billederne har brændt sig ind på nethinden hos de mange, der har set dem. Smerten i Elses ansigt og stemme er tydeligt.

Debatten har efterhånden varet længe, og tirsdag blev Else en del af statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget. 

- Danmark har et af verdens bedste velfærdssamfund. Vi har dygtige og engagerede medarbejdere, og de fleste af os har masser af gode oplevelser i hverdagen, når vi har brug for velfærdssamfundet, siger Mette Frederiksen. 

Else viser bagsiden

Men der er en bagside af velfærdssamfundet. Det er de hemmelige optagelser af behandlingen af Else et eksempel på. 

- Noget handler om, at der mangler tid og medarbejdere. Vi er i gang med at prioritere velfærden igen – det er nødvendigt, siger statsministeren. 

Hun mener, at der også skal findes andre løsninger end at tilføje flere penge. 

- Mangel på ordentlighed og respekt handler ikke bare om penge – men om faglighed og ledelse. Også til at tage affære, når de få, som ikke skal arbejde med mennesker, overskrider alle grænser. Det handler om anstændighed – om at nogle svigter deres ansvar, siger hun i sin åbningstale. 

Mette Frederiksen mener, at coronakrisen har vist, at det er muligt at ændre på den måde, tingene bliver gjort på ude på landets plejehjem, sygehuse og i borgernes hjem. 

- De resolutte beslutninger i foråret viste os faktisk, hvor meget vi kan, når vi tør vise hinanden tillid.

Mette Frederiksen fortalte i sin tale, at hun og regeringen vil lave en nærhedsreform, som også er beskrevet i regeringens forståelsespapir, der skal gøre op med 'styring, centralisering, minutskemaer, dokumentation og regneark.'

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger