Metrosalg går i vasken

Varehus lukker, fordi handel ikke blev godkendt

Foto: Google Maps

300 ansatte hos Metro i Aarhus og Glostrup kommer til at stå uden job, når december rinder ud.

Varehusene i de to byer var ellers blevet solgt til Euro Cater, men Konkurrencestyrelsen har overskredet tidsfristen for godkendelsen af handlen, oplyser Metro i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig kede af, at sagen får denne afslutning. Vi havde virkelig håbet på, at vi kunne bevare arbejdspladserne i Glostrup og Aarhus, siger Charles Kay, der er administrerende direktør i Metro.

Ifølge Charles Kay havde Konkurrencestyrelsen en klar forståelse af, at der skulle foreligge en godkendelse af handlen med udgangen af november, hvis de 300 job skulle bevares.

- Da Konkurrencestyrelsen ikke nåede at færdigbehandle sagen inden for den aftalte tid, og da styrelsen samtidig har afvist at komme med en foreløbig vurdering af handlen, der siden kan føre til en godkendelse, bliver vi desværre nødt til at lukke de to varehuse, siger han.

Se: Snart slut med indkøb i stor stil

Salget af de to varehuse blev meldt ud i starten af oktober, da Metro fortalte, at der blev lukket ned for den danske forretning.

Varehusene i København, Kolding og Aalborg blev lukket, mens de to varehuse i Aarhus og Glostrup blev solgt.

Medarbejderrepræsentanterne i Metro og deres fagforeninger har allerede i oktober forhandlet og indgået en fratrædelsesaftale. Denne aftale gælder også for de cirka 300 medarbejdere i Aarhus og Glostrup. Samlet mister 700 ansatte deres job, når Metro lukker helt.

Euro Carter har i forvejen to Inco-varehuse i København og i Aarhus. Det var meningen, at de ansatte i de to Metro-varehuse skulle fortsætte i deres job, selv om de fik nye arbejdsgivere.