Messe for arbejdsløse

Fest for Fyrede i Aarhus

Som arbejdsløs kan vejen tilbage på jobmarkedet være lang og sej, men det har flere organisationer sat sig for at gøre noget ved.

Tirsdag inviterer Jobindex i samarbejde med PowerjobMidt og Senior Erhverv Aarhus 500 ledige til Fest for Fyrede. Et arrangement, der skal hjælpe ledige videre.

- Det handler om at kunne give noget inspiration til arbejdsløse, der måske er kørt lidt fast i bare at sidde og skrive ansøgninger. Her kan de finde ud af, at de faktisk ikke er alene i verden med det her problem, fortæller en af arrangørerne bag, Doris Nielsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND

22 virksomheder og organisationer har stande på messen, der bliver afholdt for fjerde gang i år i Aarhus. De ledige vil få mulighed for at suge inspiration til sig, i form af workshops og hjælp til blandt andet at få optimeret deres CV. Og måske vil der for nogle være mulighed for at hive et job i land.

- En af vores udstillere har konkret sagt til os, at de tager ledige stillinger med, som de skal have besat, fortæller Doris Nielsen.

Standene og workshops er blot nogle at de redskaber messen kan give de ledige. Det er dog den indirekte hjælp der, ifølge Doris Nielsen, er den vigtigste for de deltagende.

- Det er jo ikke dem alle der får direkte jobs på messen, men man får jo muligheden for at netværke med en masse forskellige mennesker, og det siges jo, at det er netværket, der er det vigtigste, når man skal have nyt job, fortæller hun.