Mere sved på panden til de ældre: - Vi griner og pjatter

Målrettede idrætstilbud skal give de ældre mere sved på panden. Og de nyder motionen - og ikke mindst samværet

00:34

I videoen kan du høre lidt mere om, hvad Hanne Hindborg tænker om at mødes til floorball-træning med de andre pensionister.

- Jeg er kommet hjem med et brækket ribben. Jeg er faldet et par gange og har haft et stort blåt mærke på låret, fordi jeg stod på mål i floorball. Og nogle af de andre har smadret deres briller - så vi går lidt hårdt til den, siger pensionist Hanne Hindborg, imens hun griner.

Når man går herfra, så er man i godt humør.

Flemming Andersen, pensionist

Nu skal de ældre nemlig til at have mere sved på panden. Og det skal ske gennem målrettede idrætstilbud - heriblandt sportsgrenen floorball. Og dét er noget, de ældre har det særligt sjovt med.

Læs også Sundhedsbølgen har tabt pusten: Flere overvægtige og usunde

1,5 times motion - og kaffepause

Aarhus er en af de fem kommuner, hvor der lige nu satses hårdt på at få senioridrætten op at køre gennem indsatsen "Bevæg dig for livet - Senior".

Jeg er kommet hjem med et brækket ribben. Jeg er faldet et par gange og har haft et stort blåt mærke på låret, fordi jeg stod på mål i floorball. Og nogle af de andre har smadret deres briller - så vi går lidt hårdt til den.

Hanne Hindborg, pensionist

Her fokuserer man især på, at idrætstilbuddene for de ældre er mere målrettede, og at der er plads til både nybegyndere og øvede.

Og især sportsgrenen floorball viser sig at være utroligt populær blandt de ældre. Ikke kun for motionens skyld, men også for det sociale.

- Man holder formen, men det er også et rigtig godt samvær. Vi bevæger os i halvanden time og drikker kaffe i en halv, griner pensionisten Flemming Matschulske, imens han fortsætter:

- Og det sidste er lige så vigtigt som det andet, hvor vi får snakket sammen, siger han.

Læs også Ny form for gymnastik breder sig - aktiverer hjernen

- Vi griner og pjatter

I dag, tirsdag, har en flok pensionister nemlig været til træning i Ceres Park i Aarhus, hvor der blev gået til den med stav og bold. Og de andre deltagere til dagens træning er enig i, at floorball er en god måde at bevæge sig på og samtidig få noget socialt samvær.

Det handler om at have det sjovt og være sammen. Vi griner og pjatter og har det godt. Vi kæmper jo ligesom små børn.

Hanne Hindborg, pensionist

- Jeg er her for at få motion og komme ud blandt andre. Man skal jo røre sig, når man kommer op i en vis alder. Og når man går herfra, så er man i godt humør, siger Flemming Andersen, der er pensionist.

Også Hanne Hindborg nyder et spil floorball med de andre - også selvom hun engang har måttet tage hjem med et brækket ribben og et par blå mærker.

- Det handler om at have det sjovt og være sammen. Vi griner og pjatter og har det godt. Og så kan jeg godt lide at spille bold. Og vi kæmper jo ligesom små børn, siger hun.

Læs også Ny undersøgelse: Randrusianerne drikker og ryger mindre