Mere politi på Aarhus Ø efter slagsmål og hasarderet kørsel

Efter flere episoder med en gruppe unge mænd, der skaber uro, øger politiet patruljeringen to steder i Aarhus

En gruppe unge aarhusianske mænd kører ofte ræs på den lange, lige Bernhard Jensens Blvd. nær Aarhus Ø. Nu vil politiet sætte fartnedsættende foranstaltninger op. Foto: Google Street View

Efter flere episoder med uro omkring Aarhus Ø og Bellevue øger Østjyllands Politi patruljeringen på stederne.

- Der er nogle grupper, der er meget højrøstede, og som har indladt sig på slagsmål med hinanden, så folk i området bliver meget utrygge, siger Jesper Bøjgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politiet trak våben på stille villavej: Stor gruppe unge kastede sten efter politiet

Måtte trække våben

Seneste episode var i tirsdags ved Bellevue Strand i Risskov, hvor en stor gruppe unge kastede sten efter politiet, da betjente forsøgte at anholde en 27-årig eftersøgt mand.

Episoden udviklede sig så dramatisk, at en af de fremmødte betjente måtte trække sit våben. Optrinnet fandt sted klokken lidt før 18.

Læs også Syv personer anholdt efter slagsmål med stikvåben og påkørsler

Den 27-årige mand var eftersøgt efter en episode tilbage i januar på Dortesvej i Brabrand. Her blev syv personer anholdt efter slagsmål med stikvåben og påkørsler. 

Unge mænd

Ifølge politiinspektøren er de fleste, der skaber uro på Aarhus Ø og ved Bellevue, unge mænd fra Aarhus.

- Det er ikke nogen, der normalt bor derude. Så det er grupper af unge mænd, der kommer til, siger Jesper Bøjgaard.

Her ses Isbjerget, en af de meget fremtrædende bygningsværker på Aarhus Ø. Bydelen kan altså nu se frem til mere politi i gaderne. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Udover at grupperne af unge mænd kommer med tilråb og skaber uro, får politiet ofte anmeldelser om hasarderet kørsel. Derfor vil Aarhus Kommune sætte fartnedsættende foranstaltninger op på Aarhus Ø, da det er her, der ofte bliver kørt meget stærkt.

Det foregår på Bernhard Jensens Blvd., der går helt ud til enden af Aarhus Ø.

- Det er det samme segment, der mødes begge steder. Nogle af dem kender vi i forvejen. Vi er ved at finde ud af, hvad der er på spil, siger Jesper Bøjgaard.

Fremover kommer det til at betyde, at der vil komme mere synligt politi både på Aarhus Ø og ved Bellevue Strand.