Mere liv på havnen

Sådan kommer Aarhus Havn til at se ud

02:02

1 af 5

Flere og flere lejlighedskomplekser og domiciler skyder frem på havnen i Aarhus, men i fremtiden skal havnekajen ikke bare bestå af betonbyggeri.

Derfor afslørede Aarhus Kommune og arkitektfirmaet BIG i dag en helt ny udviklingsplan for en del af det nye havneareal.

Planen gælder for området Bassin 7, som skal blive til et samlings- og oplevelsessted for alle byens borgere. Her vil man i fremtiden kunne tage sig en dukkert i havnebassinet, nyde solen ved en ny strandzone, dyrke grøntsager i maritime kolonihaver, opleve teater og bevæge sig rundt på havnen via snoede veje.

Formålet med de nye omgivelser og aktiviteter er ifølge kommunen blandt andet at tiltrække flere børnefamilier til bydelen Aarhus Ø:

- Derfor skal vi have boligtyper og aktiviteter, der imødekommer familiernes ønsker. Det tager udviklingsplanen fat i ved at skabe lukkede gårdrum til leg og ophold i trygge rammer og ved at etablere stemningsskabende snoede gadeforløb, som vi fx kender det fra Øgadekvarteret, siger Kristian Würtz, som er rådmand for Teknik og Miljø.

Havnebadet, som Salling Fondene har doneret penge til, vil ifølge de nye udviklingsplaner få en central rolle. Badet vil smelte sammen med de andre aktiviteter og blive til en havnepromenade.

Inden de mange nye tiltag skal føres ud i livet, skal udviklingsplanen først godkendes af byrådet i Aarhus. Det vil ske senere på året.

Øverst på siden kan du se en række illustrationer af, hvordan havnefronten kan ende med at se ud.

Se et tv-indslag om de nye planer øverst på siden.