Mentorordning skal hive unge i Aarhus ud af ledighed

Unge Aarhusianere på kontanthjælp kan fredag 23. oktober møde en erhvervsmentor

Ny mentorordning for unge på kontanthjælp skal hjælpe dem til at komme ud af ledigheden og ud på arbejdsmarkedet.

Fredag har de unge mellem 15-30 år muligheden for at møde en erhvervsmentor under en bootcamp i Aarhus.

Det er Aarhus Kommune, Q8 og mentorordningen Bryd Unges Ledighed Nu, der står bag campen.

Erfarne kræfter giver viden videre

Jobcenter Aarhus har henvist de unge til at møde en erhvervsmentor, og HR Specialist hos Q8, Siri Bech Bøge, vil på fredag være til stede for at give råd og sparring til de unge.

- Halvdelen af vores ansatte er ungarbejdere, og vi har stor erfaring med at hjælpe unge ud på arbejdsmarkedet og kickstarte deres karriere, siger hun i en pressemeddelelse.

Under bootcampen vil de unge møde erhvervsfolk fra forskellige virksomheder og få sparring til at skrive jobansøgninger og gå til jobsamtaler.

- Gennem et offentlig-privat samarbejde som dette kan vi hjælpe de unge med at finde den helt rigtige arbejdsplads sammen med Aarhus Kommune, siger Siri Bech Bøge.

Ni ud af ti i arbejde

Bryd Unges Ledighed Nu er et offentlig-privat samarbejde med aftaler om en erhvervsmentorordning for udsatte unge i 22 samarbejdskommuner.

De seneste tal fra en ekstern undersøgelse viser, at ni ud af ti unge, som kom i beskæftigelse under mentorforløbet, er fastholdt i samme beskæftigelse en-tre år efter at have været en del af mentorordningen.

Det skaber forventninger til mentorordningen hos social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus, Thomas Medom (SF).

- Unge i dag har ufattelig mange veje at vælge imellem, og for nogle virker det ret uoverskueligt. De har brug for afklaring, og det kan en erhvervsmentor bidrage til gennem sparring, råd og vejledning. De erhvervsledere, der stiller op, fortjener stor anerkendelse, for de yder et vigtigt bidrag til, at vi får alle unge med, siger han.

I Aarhus er målet at skabe 130 mentor forløb i løbet af det næste halvandet år.