Mentaltræning til talenter

Motorsportstalenter blev trænet i at holde hovedet koldt

02:07

1 af 2

Racerløb vindes ikke kun med evnerne til at køre bil men i høj grad også ved at have den bedste psyke.

Lørdag trænede østjyske motorsportstalenter i at holde hovedet koldt under pres.

Træningen fandt sted i Tilst ved Aarhus, og en af de motorsportstalenter, der var med til dagens mentaltræning, var racerkøreren Jan Jønck fra Skødstrup:

- Det er med til at gøre, at når sæsonen endelig går i gang, så er jeg der, hvor jeg skal være, hvor jeg måske kan have fået et forspring i forhold til nogle af de konkurrenter, som ikke er med i sådan noget her, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mentaltræning er en fordel

Mentaltræningen består i at lærer de unge kørere nogle teknikker, som kan sænke både puls og stresniveau, så de bedre kan holde sig fokuseret. Både på og uden for banen.

- Motorsport er adrenalinsport. Det vil sige, at det er nogle rimelig heftige fysiske og mentale reaktioner, køreren kommer op og skal kæmpe i mod. Og det vil vi gerne give dem noget inspiration til, hvordan de kan arbejde med den del, siger sportpsykolog Nikolaj Korsgaard, der stod for dagens træning.

Netop i motorsporten er det - ifølge ham - en stor fordel, at man er i balance, og at disciplinen er i top. Der er nemlig ikke nødvendigvis nogen andre til at hjælpe én med at holde fokus:

- Det er ikke som i andre sportsgrene, hvor man måske hele tiden har en træner eller nogle holdkammerater, der går og presser en og holder én til ilden i hverdagen. Så de skal motivere sig selv og generelt motivere sig selv på en rigtig god måde, forklarer han.

Med dagens træning mener Jan Jønck, at han har fået redskaberne til at blive endnu skarpere, når han igen skal sætte sig ned i en racerbil:

- Nu har jeg lært at kontrollere mig lidt og ligesom komme ind i zonen og mit eget instinkt tager over, så det har hjulpet rigtig meget.

Se, hvordan den mentale træning foregik i indslaget øverst på siden.