Meningsmåling: V står til fremgang i Aarhus

Venstre i Aarhus trodser som det eneste sted i Østjylland tendensen fra folketingsvalget. Der er dog stadig solidt rødt flertal i byrådet

Som det eneste sted i Østjylland står Venstre i Aarhus til at gå frem, hvis der var kommunalvalg i morgen.

Ifølge en frisk meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 | ØSTJYLLAND ville partiet få 18 procent af stemmerne. Ved valget i 2013 fik Venstre 17,2 procent af stemmerne.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november såkaldte midtvejsvalg i samtlige østjyske kommuner. Alle andre steder end Aarhus følger meningsmålingen tendensen fra folketingsvalget i juni, hvor Venstre gik markant tilbage.

I Randers, Silkeborg og Samsø står Venstre til en tilbagegang på fem til seks procentpoint. I Aarhus er billedet omvendt. Her går partiet næsten ét procentpoint frem.

Ekspert giver Aarhus en rød tommelfinger nedad

Trods fremgangen skal Venstres spidskandidat i Aarhus, Bünyamin Simsek, ikke forvente, at det bliver let at vriste borgmesterposten fra den siddende borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de konservative får sammen med Venstre opbakning fra 37 pct. af vælgerne. Med andre ord er der stadig et solidt rødt flertal i kommunen.

Selv om borgmesterposten stadig er langt væk, er Venstres politiske ordfører, Gert Bjerregaard, glad for fremgangen i meningsmålingen:

- Det har er et skridt i den rigtige retning. Vi skal fortsat arbejde benhårdt på at vise, at der er et alternativ til det borgmesterbærende parti (Soc.dem., red.). Når vi når et par år længere frem, så må vi se til den tid, om det er nok, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance går begge cirka to procentpoint frem i den nye Megafon-måling - til gengæld går de konservative tilbage.

Socialdemokraterne går mere end 5 procentpoint tilbage, men har dog stadig en tredjedel af vælgerne - 33 pct. - bag sig.

Også de radikale og SF går tilbage, mens Enhedslisten går frem. Alternativet får 5 pct. af stemmerne og bliver dermed for første gang repræsenteret i Aarhus Byråd.

Du kan se hele meningsmålingen for Aarhus Kommune øverst i artiklen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender tirsdag aften en direkte tv-debat om Aarhus Kommune med deltagelse af politikere fra alle byrådets partier.

Meningsmålingen og debatten gennemføres som en del 'Midtvejsvalget' på TV 2 | ØSTJYLLAND. Se debatten fra Aarhus fra kl. 19.30 tirsdag aften.

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet

Det Nye Universitetshospital

Tidsplanerne skrider under supersygehusene - dog ikke i Aarhus

mikkel_rasmussen_psykiatrilisten.jpg

Psykiatri-Listen i møde tirsdag formiddag: - Jeg håber, der kan være plads til os ved næste valg

Gynge

Børn i voldsramte familier er hårdt ramt af nedlukning

def_thumb,50_percent

playEfter masseaflivning: Østjysk dyrepark har lovlige mink

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?