Meget mere Rudolf: Trio har succes med salg af julesweatre

Sidste år blev 1500 sweatre revet væk, så nu har virksomheden tredoblet produktionen af sweatre og har nu 4000 til salg

Trioen bag julesweater-firmaet tæller Jesper Ahm Sørensen (tv), Christoffer Sloth Henriksen (i midten) og Casper Dam (th).

Et vaskeægte juleeventyr er ved at tage form for tre aarhusianske iværksættere.

På få år har tre venner banket internetvirksomheden julesweaters.dk op, hvor julehungrende mennesker kan få fat i sweatre med motiver af julemænd, rensdyr og juletræer. Nogle vil måske undres over hvor stor succes, sådan en forretning kan få, men sidste år blev sweatrene revet væk.

Det kan bare ikke blive for julet. Man er selvfølgelig kikset, men det er på en fed måde.

Jesper Ahm Sørensen, indehaver, julesweaters.dk

- Jeg tror bare, det er fordi det er så hyggeligt. Når man har dem på, skaber man smil på sin vej. Det kan bare ikke blive for julet. Man er selvfølgelig kikset, men det er på en fed måde, siger Jesper Ahm Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu har de tre iværksættere sat alt ind for, at interesserede ikke skal gå forgæves i deres webshop. 

- Sidste år solgte vi i alt 1500 sweatre, og mange af dem blev revet væk allerede i november, så i år har vi næsten tredoblet antallet af sweatre og har nu 4000 sweatre til salg, siger Jesper Ahm Sørensen.

Læs også Mums: Lamaer guffer udtjente juletræer i sig

Ideen til virksomheden kom egentlig fra Jespers Sørensens brors kæreste, der tilbage i 2014 havde fået en idé om, at hun og broren skulle have mulighed for at iføre sig matchende julesweatre i december.

De fandt ud af, at de ikke kunne få fat på denne type sweatre i Danmark, og så satsede de på selv at skabe en webshop med strik med mere eller mindre skøre julemotiver.

Et af firmaets kuriøse pressefotos med et par af julesweatrene.

- De vidste ikke om der reelt var et marked, eller om det bare var dem, der var tossede, siger Jesper Ahm Sørensen, der sammen med to venner i dag har købt selskabet af broren og hans kæreste

Vi ved godt, de er tossede

Trioen bruger i november og december det meste af deres tid på virksomheden, og de er med i hele processen – dog strikker de ikke selv sweatrene, det bliver gjort på maskiner i Kina.

Både forventningerne til fremtidens brug af julesweatre i Danmark og virksomhedens potentiale er stort blandt de tre iværksættere. 

Læs også VIDEO: Julen blev skudt i gang i de østjyske byer

- Brugen af julesweaters er kæmpe stor i Englang og USA. Alt tager tid, men vores drøm er at man en dag kan sige det samme om Danmark. Hvad end det er mandelgave, adventsgave, julegave, hygge eller hadegave, så er en julesweater et oplagt valg, der også passer godt til den danske ironiske ånd – vi ved jo godt, at man køber en julesweater fordi, at de er lidt åndssvage og sjove – og vi elsker det selv, siger Jesper Ahm Sørensen.

De tre iværksættere sælger primært deres sweatre over nettet, men hver lørdag fra d. 11. november vil de også være at finde i Tivoli Friheden i en stand fyldt med farvestrålende julestrik.

Op til jul kan finde julesweatrene i Tivoli friheden hver lørdag. Boden åbner d. 11. november.