Medom: Thomasminde-projekt er dødt

Rådmanden kalder økonomien i projektet for håbløs

01:18

1 af 2

En lufthavn ved Thomasminde nord for Aarhus, vil være dyr i drift og vil give underskud de første mange år. Det viser en længeventet rapport fra Rambøll. Og det betyder, at man nu må skrotte planerne om en ny lufthavn i området, mener rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF).

- Det er det endelige dødstød til lufthavnen, og der er slet ingen tvivl om, at Aarhus byråd kommer til at lægge projektet død på vores sidste møde inden sommerferien. Økonomien er helt håbløs i projektet, så nu kan vi give fred og ro til alle de mange mennesker i det nordlige Aarhus, der i dag ikke kan sælge deres hus, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bundsgaard: For tidligt at træffe lufthavnsbeslutning

Analysen viser, at en lufthavn i Thomasminde ville skulle bruge 75 millioner i driftstilskud om året i de første tyve år.

- Det ser voldsomt ud, selv hvis man lægger en halv milliard af kommunale kroner ind i projektet, så viser det stadigvæk, at det overhovedet ikke hænger sammen, at de negative konsekvenser for samfundsøkonomien er 1,2 milliarder, og at man ikke kan lave rentabel drift de første mange år, så det her får man aldrig en investor ind i, og det vil være fuldstændig uansvarligt af byrådet at gå videre, siger Thomas Medom.

En af de store grunde til, at aarhusianerne gerne vil have en ny lufthavn, er, at det vil gavne erhvervslivet. Men ifølge Thomas Medom forbyder reglerne helt kommunen for at hjælpe til med driften af en ny lufthavn.

- Det kan godt være, at der er dele af erhvervslivet, der vil have glæde af det, men det må vi ikke. Vi må ikke putte kommunale kroner ind og drive en lufthavn, det er fuldstændig klokkeklare regler, der kommer til at gælde. Så med den her rapport, der er det dødt at placere en lufthavn, der ikke er nogen rentabel drift i, så dermed der er Thomasminde-projektet altså dødt nu, siger Thomas Medom.

Herunder kan du se et interview med rådmand Bünyamin Simsek (V)

Herunder kan du se et interview med borgmester Jacob Bundsgaard (S)