Medom om uro på Klostertorv: Der skal være plads til alle

Trods balladen på Klostertorv, så mener rådmanden, der skal være plads til alle

De forretningsdrivende på Klostertorv er træt af den voldsomme uro, der er i området. De mener, at de socialt udsatte, som færdes på Klostertorv skaber utryghed ved interne slåskampe og tilråb til forbipasserende.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse mener, at det langt hen ad vejen er politiets opgave, at sørge at skride ind og sørge for ro på Klostertorv.

-Jeg anerkender fuldt ud, at det ikke er alle, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det er en politiopgave at skride ind over for ulovligheder, og politiet patruljerer løbende. Det samme gør vores opsøgende medarbejdere, som har et øget fokus på Klostertorvet hen over sommeren, og som har et godt samarbejde med politiet, skriver Thomas Medom (SF) i en mail til redaktionen.

Thomas Medom mener også, at der er tale om en tilbagevendende ”hetz”, som netop blusser op om sommeren.

-Jeg løber ikke med på den årligt tilbagevendende sommerhetz. Aarhus er andet end café latte, og de udsatte har samme rettigheder som alle andre borgere. Der er udbredt enighed om, at situationen på Klostertorvet var rimelig rolig i foråret. Det er muligt, at restauratørerne vil benægte dette, men jeg vil appellere til, at vi ikke taler problemerne op, skriver han.

01:49

I indslaget her, kan du se de forretningsdrivende fortælle om deres oplevelser.

Luk video

Tidligere på året åbnede et shelter, hvor hjemløse og misbrugere kunne mødes, og man kunne skabe dialog. Men politiet anbefalede at fjerne shelteret igen efter kun en uge, fordi der var mange klager over uroen.

Men Thomas Medom vil gerne skabe en inkluderende løsning fremover.

- Vi kommer til at se på, hvordan vi generelt kan skabe nogle attraktive rammer i midtbyen. De udsatte vil altid være en del af en stor by som Aarhus, og mange af dem samles udenfor om sommeren. Jo bedre vi kan inkludere dem i byrummet, jo bedre bliver forholdene for os alle, der bor, arbejder og færdes i byen, skriver Thomas Medom.