Medom: Mange foragter ledige

Et kontroversielt forsøg skal få langtidsledige i beskæftigelse

Det er nødvendigt at strække sig langt for at hjælpe de langtidsledige i job, mener socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF). Derfor vil en gruppe langtidsledige nu på en forsøgsordning få 50.000 kroner, som kan bruges på at skaffe dem et job.

- Nu prøver vi det af. Det er ikke kommunen, der skal betale, for det er ikke lovligt, så det bliver private midler. Hvis det så er en succes, vil det kræve en lovændring at fortsætte det, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Folkedomstolen er hård ved de langtidsledige, mener Thomas Medom.

- Der er desværre mange, der har en foragt for de her mennesker. Der er mange, der mener, at man bare skal tage sig sammen. Men det er sjældent løsningen bare at tage sig sammen, siger han.

Når man giver langtidsledige frit råderum over 50.000 kroner i et projekt stort set uden sidestykke, er der også en risiko involveret.

- Det er et forsøg, der er i nogles øjne vil være kontroversielt. Vi skal stadig være der og støtte dem, for pengene skal selvfølgelig bruges på at komme i beskæftigelse, siger Thomas Medom.

Han fortæller også, at inspirationen til forsøget kommer fra England, hvor hjemløse har fået et mindre beløb, som de kunne finde bolig for.

Selv om finansieringen ikke er helt i hus, så regner Thomas Medom med, at det nok skal lykkes at få så mange fonde involveret, at projektet kan lade sig gøre.