Medom kræver kulegravning af SMS-tjek

SF's Thomas Medom kræver tilbundsgående undersøgelse efter dom i SMS-sag

Aarhus Havn, den daværende havnedirektør og en ledende medarbejder er fredag blevet kendt skyldige i brud på brevhemmeligheden i en sag, der kan få stor betydning for de mange tusinde danskere med arbejdsgiverbetalt mobil.

Dommen slår fast, at arbejdsgiveren ikke må læse ansattes sms'er.

Thomas Medom (SF) vil have undersøgt sagen til bunds.

- Det har været kommunens vurdering, at man gerne måtte, så vi skal have klarlagt, om det også er sket i praksis, siger Thomas Medom til tv2oj.dk.

- Det er en alvorlig situation, fordi den har gjort medarbejderne usikre på, om de bliver læst over skulderen. Vi må derfor hurtigst muligt undersøge skadens omfang. Det spørgsmål som jeg finder mest presserende er, hvor mange andre medarbejdere der har fået afluret deres sms'er? siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

- Jeg har derfor bedt borgmesteren om en kulegravning af området - så vi kan få et helt klart billede af, hvor mange gange kommunen har anvendt sms-tjek, og hvilke personalemæssige konsekvenser det i givet fald har ført til. Tilliden mellem ledere og medarbejdere i Aarhus Kommune har fået et hak i tuden. Den skal vi have genoprettet, siger han.

Dom i SMS-sag: Ulovligt at læse beskeder

I den forbindelse har Thomas Medom sendt fem spørgsmål til borgmesteren, som han håber på svar på indenfor ti dage.

Hvor mange gange har kommunen læst medarbejdernes SMS'er og hvilke personalemæssige konsekvenser har tjekkene ført til er blandt spørgsmålene.