Medlem af skolebestyrelse: Møder for danske forældre er nødvendige

Infomøder kun for danske forældre og børn har været med til at berolige, lyder det fra skolebestyrelsesmedlem og mor

- Vi er som forældre ret sårbare, når vi skal vælge skole til vores barn. Vi vil alle gerne gøre det bedste. Det vil alle forældre, lige meget hudfarve eller hvilken baggrund de har. 

Sådan lyder det fra Tanja Marcher Noe, der har en datter på Hasle Skole i Aarhus. Derudover er hun forældrerepræsentant i skolebestyrelsen.

Hun fortalte om, hvordan det er at være mor til et barn i indskolingen på Hasle Skole til et infomøde for danske forældre og børn den 10. juni.

Den slags møder har Hasle Skole afholdt flere af de seneste år, og det har fået flere forældre til at hive fat i skolelederen for at få en forklaring.

Møde ikke nødvendigt

Tanja Marcher Noe er ikke en af dem, der har rejst kritik. Tværtimod. Hun var selv til et lignende møde for fem år siden, da hendes datter skulle begynde på skolen.

Hun mener, at hun og mange andre forældre har haft glæde af møderne.

- Det har været nødvendigt at holde sådan et møde for at kunne berolige nogle danske forældre eller i hvert fald afklare nogle ting i et forum, hvor det var trygt at stille de spørgsmål, som man har lyst til at stille, men som det godt kan være lidt svært at stille i et helt offentligt rum, siger Tanja Marcher Noe til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det har været nødvendigt at holde sådan et møde for at kunne berolige nogle danske forældre.

Tanja Marcher Noe, forældrerepræsentant, Hasle Skole

Aarhus Kommune har modtaget en klage fra en af de forældre, der ikke har været inviteret til et møde.

Og det betyder nu, at informationsmøderne kun for danske forældre og deres børn ser ud til at være afholdt for sidste gang på Hasle Skole. 

- Så vidt jeg er orienteret, så har ledelsen fået en henstilling om ikke at afholde de her møder, og det vil ledelsen naturligvis følge. Så der kommer ikke til at være flere af den slags møder på Hasle Skole, fortæller Tanja Marcher Noe.

Se mere i videoen øverst i artiklen.

VIDEO: Flere forældre er utilfredse med, at der bliver holdt infomøder kun for forældre til etnisk danske børn. Se et interview med Nana Højklint Damsgaard her.

 

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost