Medarbejder fra Arla skudt

IS-støtter angreb udsendt i Saudi Arabien

En medarbejder ansat hos Arla i Viby er blevet skudt i Saudi Arabien. Det bekræfter Pressechef i Arla, Theis Brøgger, nu overfor TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi kan bekræfte , at en af vores medarbejdere, der er udstationeret i Saudi Arabien er blevet ramt af skud den 22. november, fortæller Theis Brøgger til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge pressechefen blev medarbejderen kort efter skyderiet fragtet til et lokalt hospital, hvor han blev behandlet af læger for sine skudsår.

- Efter omstændighederne har vores medarbejder det godt, fortæller Theis Brøgger.

En støttegruppe til terrororganisationen Islamisk Stat har ifølge Ritzau tidligere i dag været ude og tage ansvaret for skyderierne i en video, som viser attentatet, der skulle være foregået i den saudiarabiske hovedstad Riyadh.

I videoen bliver der sat ansigt og navn på den medarbejder, der angiveligt bliver ramt af skud, men det kan ikke bekræftes af pressechefen.

Se: - Vi har skærpet sikkerheden

- Vi har ikke i sinde at oplyse hvilken medarbejder, der er tale om, og hvor han kommer fra, af hensyn til sikkerheden, fortæller Theis Brøgger.

Ifølge ham er man nu i allerhøjeste sikkerhedsberedskab, for at sikre at lignende hændelser ikke kommer til at ske i fremtiden.

- Vi er lige nu i tæt dialog med de lokale myndigheder, som efterforsker sagen. Vi er desuden i tæt kontakt med både udenrigsministeriet og den lokale ambassade, fortæller han,

Hændelsen skræmmer dog ikke virksomheden, der fortsat vil have ansatte udstationeret i området.

- Det er for tidligt at sige om, vi vil trække os ud af området. Vi har 100% fokus på sikkerheden for vores medarbejdere, og derfor er det umuligt at sige noget nu, om vores planer på den længere bane, fortæller Theis Brøgger.