Maymi skal lave tricks til EM: Vil være forbillede for piger med tørklæde

22-årige Maymi Asgari fra Gellerup skal underholde med freestyle-fodbold i forbindelse med EM i København. Hun håber, at hun kan få flere piger med anden etnisk herkomst end dansk til at dyrke sport.

Fodboldfeberen har ramt landet, og på lørdag spiller Danmark den første EM-kamp på hjemmebane nogensinde. For en 22-årig pige fra Gellerup bliver det en ganske særlig oplevelse.

Maymi Asgari er nemlig blevet udvalgt til at være en af de to danske freestylere, der skal optræde i forbindelse med EM-slutrunden i København.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Det bliver en megafed oplevelse, siger Maymi Asgari til TV2 ØSTJYLLAND.

Det seneste års tid har hun trænet to-tre timer hver eneste dag for at forfine sine jongleringer og tricks med fodbolden.

Hendes interesse for fodbold begyndte, da hun var en lille pige i Gellerup. Her oplevede hun, at der var meget få piger, der spillede fodbold.

- Som barn var jeg rigtig stædig. Nogle af drengene havde en fordom om, at piger ikke spiller fodbold, og at de ikke kan finde ud af det. Det ville jeg og nogle af mine veninder gerne modbevise, så vi startede til fodbold, siger Maymi Asgari.

Maymi Asgari er bedst til de tricks, hvor hun ligger på jorden.
Maymi Asgari er bedst til de tricks, hvor hun ligger på jorden.

Da hun blev ældre, startede hun sammen med veninderne en fodboldklub for piger i Gellerup. De fik hurtigt 35-40 spillere.

- Når de ser en anden pige med tørklæde, der står og spiller fodbold, og når der er nogle, der rent faktisk ligner dem på både etnicitet, baggrund og religion, så er det lidt lettere for dem at træde frem, siger Maymi Asgari.

Stolt veninde

En af dem, der var med til at starte fodboldklubben, er Dalia El-Diraoui. Hun er stolt af sin veninde.

- Jeg synes, det er fucking sejt. Hun har kæmpet så meget for det, og der er ikke nogen på Jorden, der fortjener det mere end hende, siger Dalia El-Diraoui til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg bor lige over hende og kan høre, når hun jonglerer med bolden. Vi har spillet fodbold sammen, siden vi var små, og hun har altid ydet en ekstra indsats og står alene om aftenen og spiller, siger hun.

Maymi Asgari

I dag studerer Maymi Asgari sociologi på Aalborg Universitet, og så er hun frivillig i organisationen GAME. Her er der primært fokus på streetfodbold, og Maymi Asgari kan tydeligt mærke, at der er kommet flere piger til med anden etnisk baggrund end dansk.

quote Selvfølgelig håber jeg også, at min rolle som en af de danske freestylere gør, at jeg bliver en større rollemodel.

Maymi Asgari, Gellerup

- Når jeg er ude at træne nu, så ser jeg yngre piger spille på multibanen. De har ikke noget imod, hvis der sidder nogle drenge og kigger på dem. Sådan var det ikke, da jeg var barn – der sad pigerne uden for og kiggede på, at drengene spillede, siger hun.

- Jeg synes, det er megafedt. Det er nice, at pigerne tør stå frem og spille og vise, at de faktisk er rigtig dygtige, siger hun.

VIDEO: Her kan du se hele indslaget med Maymi Asgari og opleve flere af hendes imponerende tricks.

Det budskab håber Maymi Asgari, at endnu flere får øjnene op for, når hun om lidt skal optræde i København.

- Selvfølgelig håber jeg også, at min rolle som en af de danske freestylere gør, at jeg bliver en større rollemodel, så jeg kan inspirere flere unge piger til at dyrke motion og spille fodbold, siger Maymi Asgari.

Maymi Asgari lægger videoer op på sin Instagram-profil, hvor hun har omkring 10.000 følgere, og på hendes TikTok følger flere end 70.000 med, når hun poster sine tricks.