Masseslagsmål: 14 mænd tiltalt

Sammenstød på Viby Torv skal for retten

Foto: Google Maps

Næsten 22 måneder efter et sammenstød mellem to grupper på Viby Torv kommer straffesagen om den grove vold endelig for retten.

I alt er 14 mænd sat under tiltale i sagen i Retten i Aarhus, hvor de formodede modstandere fra opgøret skal konfronteres med hinanden.

Fra den ene lejr anklages tre mænd, der er henholdsvis 25, 26 og 30 år, for at have overfaldet en mand med knytnæveslag.

Desuden skal manden være blevet slået med en jernstang eller lignende, mener anklagemyndigheden.

Straks derefter blev der - ifølge Østjyllands Politis version - gjort gengæld fra en anden gruppe, og herfra anklages i alt 11 unge i alderen 19 til 22 år.

Disse skal have slået og sparket en mand - også mens han lå ned.

Offeret fik alvorlige kvæstelser, fordi han desuden blev stukket og slået flere gange med "ukendte genstande," som der står i anklageskriftet.

For eksempel fik han en rift på højre lever, og ved højre øje skete der brud på ansigtsskelettet.

Den farlige vold udspillede sig sidst på aftenen 2. juli 2012.

I området mellem bageren og tankstationen på torvet i Viby gik det løs mellem to grupper, som ifølge politiets umiddelbare vurdering talte op til 25 personer.

På grund af skader blandt andet på nyre og lever blev det offer, som blev stukket med skarpe genstande, anbragt i kunstigt koma på hospitalet.

Kort efter anholdt og sigtede politiet en dengang 17-årig dreng for drabsforsøg, og en dommer besluttede at varetægtsfængsle ham.

Siden blev en række andre ligeledes anholdt og sigtet, men den tiltale, som anklagemyndigheden har rejst, drejer sig om særlig farlig vold.

Nu bliver det op til en domsmandsret at afgøre, om der er tilstrækkeligt med beviser. Sagen strækker sig over ni dage, og dommen ventes midt i juni.

Oveni fængsel risikerer én af de tiltalte, der er 20 år, at blive udvist af Danmark.