Masser vil være frivillige for ukrainske flygtninge

Mange frivillige og organisationer mødtes tirsdag til stormøde om hjælp til de ukrainske flygtninge.

Det summede af optimisme i Rådhushallen i det centrale Aarhus, da der tirsdag var stormøde.

Her mødtes mange frivillige aarhusianere og civilorganisationer, der havde det til fælles, at de gerne ville hjælpe de ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark.

En af dem, der var mødt op var Lene Jørgensen fra Aarhus.

- Jeg synes, der er et kæmpe behov, og jeg kan ikke bare læne mig tilbage og se, hvad der sker i Ukraine. Jeg vil gerne gøre en forskel og hjælpe, fortæller hun.

Lene Jørgensen håber på, at hun kan være med til at gøre en forskel for ukrainske flygtninge og helt specifikt hjælpe dem, ved at tilbyde dem at være med i et idrætsfællesskab.

Lene Jørgensen var en af de mange interesserede, der tirsdag var mødt op for at høre om, hvordan man kan hjælpe de ukrainske flygtninge.
Lene Jørgensen var en af de mange interesserede, der tirsdag var mødt op for at høre om, hvordan man kan hjælpe de ukrainske flygtninge.

Blandt de mange stande var også Røde Kors, der ifølge konsulenten Anne Lejbach er klar og hurtigt kan arrangere det, der er brug for. Men organisationen vil ikke sætte noget i gang, før de ved, hvad der er behov for.

- Vi vil gerne være sikre på, at vi tilbyder det, der er mest brug for, og det, forestiller vi os, er noget med sociale aktiviteter og nærvær, siger Anne Lejbach.

Det var Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S), der havde inviteret til stormøde om hjælp til de ukrainske flygtninge, og han var meget tilfreds med fremmødet.

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at der er så mange aarhusianere, der ønsker at hjælpe til og bakke op og på den måde hjælpe de ukrainske flygtninge, der står i en fuldstændig umulig situation, og byde dem velkommen i Aarhus, siger han.

socialkompasset.dk bliver alle de frivillige initiativer i Aarhus samlet.