Masser af ejerlejligheder til salg i Aarhus - men køberne holder sig væk

Nye tal viser, at antallet af solgte lejligheder i Aarhus er på sit laveste i et år. Samtidig er der flere lejligheder til salg.

Der bliver solgt markant færre ejerlejligheder i Aarhus, end der gjorde for bare et år siden.

Tal fra boligsiden.dk viser, at der i juni 2021 blev solgt 193 lejligheder i Aarhus. Det tal er i juni 2022 faldet til 93. Det er et fald på 52 procent.

Samtidig er udbuddet af lejligheder til salg omvendt steget. I starten af juli sidste år var der 550 lejligheder til salg i Aarhus. Et år senere er det tal steget til 797 - en stigning på 45 procent.

Hos ejendomsmægler Jesper Nielsen i Aarhus, kan indehaver Thomas Bo Jensen godt mærke, at salget af lejligheder halter.

Usikkerhed kan mærkes

- Der er ikke så meget run på lige nu. Vi har kørt på en høj klinge i lang tid, men usikkerheden i markedet kan godt mærkes.

Hos ejendomsmægler Jesper Nielsen har man typisk boliger, som henvender sig til den mere velhavende del af befolkningen, hvor rentestigningerne typisk ikke betyder helt så meget, som det ellers ville gøre. På trods af det, kan firmaet altså godt mærke markedets begrænsninger lige nu.

Thomas Bo Jensen er dog optimistisk, når snakken falder på fremtiden.

- Det er begyndt at vågne en lille smule op igen. Kalenderne begynder at være fyldte igen, men vi er stadig på et lavt niveau udbudsmæssigt i forhold til et år siden, konstaterer han.