Maskeret mand greb fat i skolepige: Nu har politiet et signalement

Politiet vil gerne i kontakt med mand, der gik tur med sin schæferhund.

En maskeret mand greb onsdag fat i en 10-årig skolepige og råbte 'nu har jeg dig', mens pigen legede med to veninder på legepladsen på Lystrup Skole.

Østjyllands Politi fik en anmeldelse klokken 12.15 og kørte straks til skolen med fire patruljevogne - heriblandt en hundepatrulje, der afsøgte området.

Resten af onsdagen og torsdag formiddag har politiet været til stede i Lystrup for at indsamle videoovervågning og foretage forhøringer i lokalområdet.

Manden med schæferhunden

Resultatet af de forskellige samtaler med lokale er et signalement af manden, som Østjyllands Politi torsdag kan offentliggøre.

- Vi går ud med et signalement, og så vil vi meget gerne tale med en mand, der luftede sin schæferhund på en sti langs skolen ved middagstid. Vi vil gerne tale med, da han kan have set manden før eller efter hændelsen, siger Janni Lundager, der er pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Hun vil ikke røbe, om politiet har gjort fremskridt i sagen siden onsdag. 

- Vi har nogle forskellige ting, vi er i gang med at efterforske, lyder det blot.

Skaber stor utryghed

Politiet har blandt andet indhentet videoovervågning fra den lokale SuperBrugsen, der ligger på den anden side af stien ved skolen. 

- Det er klart, at sådan en hændelse skaber rigtig meget utryghed både for børnene og forældrene i området, så det er selvfølgelig noget, vi tager alvorligt, siger Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

Den 10-årige pige legede fangeleg med to veninder, da manden greb fat i hende.
Den 10-årige pige legede fangeleg med to veninder, da manden greb fat i hende. Foto: Google Street View

- Vi er meget interesseret i at tale med folk, der kan være med at fastlægge mandens færden både før og efter hændelsen.

 Lystrup Skole tager også situationen meget alvorligt.

- Vi har været i kontakt med de forældre, hvis børn har været involveret i episoden, og vi har spredt budskabet til alle vores samarbejdspartnere, SFO'en, klubben og idrætsforeningen, sagde skoleleder Katja Uth onsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle børn på skolen er blevet informeret om episoden, at der ikke er sket noget med pigen, og at politiet vil undersøge sagen. 

Hvis man har oplysninger, der kan være relevante for politiet, kan man ringe til Østjyllands Politi på telefon 114.