Martyrdød vækker vrede

Politikere langer ud efter omstridt østjysk moské

Moskeen på Grimhøjvej i Aarhus bliver i dag mødt med fordømmelse fra flere fremtrædende politikere.

Det sker, efter at moskeens formand, Oussama El-Saadi, beskrev det som en heltegerning, at en ung mand fra Aarhus angiveligt tog et bælte med sprængstoffer om livet og gik i døden for en islamisk oprørsbevægelse.

Den blåstempling af aarhusianske unges livsfarlige udrejser til hellig krig får nu politikere fra flere sider til at kræve, at der bliver grebet ind.

- Han burde flytte hjem, hvor han kommer fra - hvor de har de holdninger. Det er så udansk, som noget kan være, siger rådmand for Ældre og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne søndag fortælle historien om 21-årige Victor Kristensen fra Aarhus. Han startede livet som en ganske normal dreng, men endte det angivelig ved at iføre sig et sprængstofbælte og detonere det i et selvmordsangreb i Irak.

Se også: Viktor blev selvmordbomber

Ifølge kilder tæt på Victor skyldes tranformationen blandt andet, at han i en periode kom i moskeen på Grimhøjvej i Brabrand.

Oussama El-Saadi har igen i dag bekræftet over for TV 2 | ØSTJYLLAND, at han står ved sine udtalelser. Men han siger også, at moskeen ikke ønsker, at unge rejser ud af landet for at deltage i krig, og at det er noget, moskeen forsøger at stoppe.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.