Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Parkerede biler i vejsiden i Marselisborgskovene giver både træer, busser og den generelle fremkommelighed problemer. Derfor er det nødvendigt på visse strækninger at forbyde parkering helt.

I en tid med coronavirus, hvor store dele af landet er lukket ned, og der dermed er begrænsninger på, hvad vi kan foretage os, er naturen blevet et yndet udflugtsmål. 

Det gælder os Marselisskovene ved Aarhus, hvor man blandt andet kan besøge Dyrehaven og Ballehage Strand. 

Er man i bil skal man dog fremover tænke sig om, før man smider den i vejsiden. 

Aarhus Kommune indfører nemlig parkeringsforbud på strækningen mellem Varna Palæet og Blommehaven. I stedet henvises der til de steder i skoven, hvor parkering er tilladt.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

I Marselisborg Dyrehave kan man opleve sikavildt, dåvildt og vildsvin, og man kan også komme helt tæt på hjortene.
I Marselisborg Dyrehave kan man opleve sikavildt, dåvildt og vildsvin, og man kan også komme helt tæt på hjortene. Foto: Colourbox

Parkerede biler giver problemer med fremkommeligheden  

Mange vælger nemlig at tage bilen, når de skal besøge Marselisborgskovene, og det giver flere steder problemer med fremkommeligheden, fordi de parkerede biler i vejsiden indsnævrer den vejbane, der er til rådighed.

Det er især et problem for busser og udrykningskøretøjer, der har svært ved at passere, når der især i weekenden er stort pres på skovene. 

Ifølge Aarhus Kommune findes der desuden flere store gamle træer langs vejene, som også har taget skade af de parkerede biler. 

Derfor er det nu slut. 

- De nye p-regler kræver, at bilisterne er opmærksomme på, at de kører ind i en parkeringsforbud-zone, når de kører ind i skovene. Derfor er det vigtigt, at man orienterer sig og kun parkerer dér, hvor det er tilladt, og det er vist med P-skilte. Det er vigtigt at læse skiltene, for er "P" suppleret med "INFO" og en undertavle med de kendte symboler for parkeringsforbud, så må man altså ikke parkere der, siger afdelingsleder i Teknik og Miljø, Joshua Krogager, i pressemeddelelsen. 

Fortsat muligt at tage bilen  

I første omgang er der opsat supplerende afspærring de fleste steder, hvor parkeringen giver trafikale udfordringer, eller hvor parkeringen foregår ovenpå trærødderne. Der vil dog også blive opsat ekstra informationsskilte.

De eksisterende parkeringspladser inde i skoven er blevet synliggjort med blå P-skilte, og der udlægges træstammer langs Dyrehaven, for at hindre parkering, som skader trærødderne. Endelig sættes der i en overgangsperiode informationsskilte op, der skal oplyse om, at der er nye p- regler i skovene.

Aarhus Kommune oplyser desuden, at der findes mange alternative steder at parkere sin bil. De kan ses på nedenstående illustrationer. 

Der findes mange alternative steder at parkere sin bil. Vil man sikre sig, at man ikke får en p-bøde i vinduesviskeren, bør man kun parkere, hvor de blå P-skilte markerer, at det er tilladt. Illustration: Aarhus Kommune
Der findes mange alternative steder at parkere sin bil. Vil man sikre sig, at man ikke får en p-bøde i vinduesviskeren, bør man kun parkere, hvor de blå P-skilte markerer, at det er tilladt. Illustration: Aarhus Kommune
Illustration: Aarhus Kommune
Illustration: Aarhus Kommune
nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener