Marc har stor succes med delebåd: Nu er endnu en på vej

Der har været stor interesse for at komme en tur på vandet med den aarhusianske delebåd "Snøvsen". Nu får den formentlig en makker i København.

Det var med en vis spænding, at Marc Skjerning i juni gjorde sin båd "Snøvsen" tilgængelig for aarhusianerne. Er der efterspørgsel en delebåd? Kan det overhovedet løbe rundt økonomisk? Og kan folk finde ud af at passe på den?

Her et halvt års tid senere har iværksætteren fået svar. Efterspørgslen har været stor, økonomien løber rundt, og trods nogle få skader har båden det godt.

quote Jeg er ovenud lykkelig over, at så mange har været ude at sejle.

Marc Skjerning, iværksætter

- Jeg er godt tilfreds. Det er gået rigtigt godt, siger Marc Skjerning til TV2 ØSTJYLLAND.

Marc Skjerning har boet ti år i Aarhus, og da han for nylig flyttede til København, blev hans havneplads i Marselisborg Lystbådehavn ledig. Nu ligger hans båd ”Snøvsen” så på pladsen.

VIDEO: I august var vi med en frivillig instruktør og en flok nye sejlere på vandet med delebåden "Snøvsen".

Projektet hedder ”Snøvsen – din og Havets ven” og foregår primært via en Facebook-gruppe. Her kan man efter aftale med Marc Skjerning få lov til at booke båden ganske kvit og frit. Siden i sommer har båden været på vandet 99 dage.

- Jeg er ovenud lykkelig over, at så mange har været ude at sejle. Det er fedt at se alle billederne af unge og ældre mennesker, der har det godt til søs. Der er nogle ildsjæle, der har taget det til sig og har taget båden med ud, siger Marc Skjerning.

I efteråret blev der koblet seks frivillige instruktører på projektet. Det er rutinerede sejlere, der tager nye med på vandet. Og den store efterspørgsel gør, at Marc Skjerning nu er på jagt efter endnu flere erfarne sejlere, der vil give nye sejlere en god oplevelse til søs - eller måske inspirere til starten på et sejlerliv.

Pia Aarre er en af de nye sejlere, der har været en tur på vandet med "Snøvsen".
Pia Aarre er en af de nye sejlere, der har været en tur på vandet med "Snøvsen".

En af dem, der nyder godt af delebåden, er Pia Aarre. Under corona-krisen tog hun duelighedsbevis, men hun mangler den praktiske erfaring med at sejle.

- Nu er børnene flyttet hjemmefra, og jeg trænger til at lære noget nyt og få nogle nye hobbies. Jeg elsker havet, vandet og det frie liv, sagde Pia Aarre i august til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Hvis alt går vel, vil "Snøvsen" også være din og havets ven næste år.

Marc Skjerning, iværksætter

- Jeg fandt ”Snøvsen” på Facebook, og jeg synes, det er et godt projekt. Man kan komme ud at sejle helt uforpligtende og gøre sig nogle erfaringer, siger Pia Aarre.

Omtale gav nye medlemmer

Da vi på TV2 ØSTJYLLAND fortalte om delebåden i august, gav det ekstra aktivitet på Facebook-siden. Et par hundrede nye medlemmer kom til, og det udfordrede ejeren af "Snøvsen".

Han blev i tvivl om, om projektet voksede for hurtigt, og om han kunne have den tillid, det kræver at dele sin båd med så mange nye mennesker.

For at hjælpe nye sejlere godt i gang er der koblet seks frivillige instruktører på projektet. Jonas Palle på billedet er en af dem. Han har selv sejlet i mange år og ejer en båd af samme type som ”Snøvsen”.
For at hjælpe nye sejlere godt i gang er der koblet seks frivillige instruktører på projektet. Jonas Palle på billedet er en af dem. Han har selv sejlet i mange år og ejer en båd af samme type som ”Snøvsen”.

- Jeg måtte mærke efter, hvor langt jeg turde gå. Det gav mig lidt ondt i maven, og der kom et par kritiske kommentarer. Det har aldrig været i "Snøvsens" ånd, at den skulle fungere som en service, men det skulle være noget, vi delte med hinanden. Men mavepinen gik heldigvis hurtigt over, siger Marc Skjerning.

Med den lille usikkerhed af vejen har Marc Skjerning nu planerne for 2021 klar. De indebærer blandt andet en ny båd, som han for nylig har anskaffet sig.

- Det er en lidt større båd, og den kommer formentlig til at ligge i København, hvor jeg gerne vil lave et lignende projekt. I Aarhus har jeg kun den ene plads, og den kan ikke rumme en meget større båd end "Snøvsen", siger Marc Skjerning.

- Der er ikke noget der er sikkert - slet ikke i den maritime verden. Men hvis alt går vel, vil "Snøvsen" også være din og havets ven næste år. Jeg vil ikke love noget, men det peger da i den retning.

"Snøvsen" er en spækhugger, som ligger i Marselisborg Havn.
"Snøvsen" er en spækhugger, som ligger i Marselisborg Havn.

Og så drømmer Marc Skjerning også om at nå nogle af dem, der i endnu højere grad trænger til lidt glæde i livet.

- Ambitionen kunne være at få nogle flere udsatte grupper ud. Det ville være fantastisk. Det kan jo noget for alle, og jeg vil gerne give dem en god oplevelse i naturen og til søs, siger Marc Skjerning.

Snøvsen

Mest læste

Mere fra Aarhus

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?