Mangfoldigheden genopstår

Gadekulturfestivalen har fået sikkerhedsgodkendelse fra politi og brandvæsen, så Mejlgade for Mangfoldighed er officielt tilbage 16. maj

Nye projektledere og lokale kræfter arbejder for at få Mejlgade for Mangfoldighed op at stå igen.

Sidste år blev kulturfestivalen nødt til at aflyse, da økonomien var udfordret, og de daværende sikkerhedplaner kunne ikke følge med den voksende interesse for arrangementet.

Godkendt sikkerhedsplan

- Vi har hele tiden tænkt, at vi kun gør det, hvis det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt. Så vi har haft en god dialog med politi og brand, og de har givet os råd til, hvordan vi håndterer sikkerheden, siger Levi Dørken til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det har resulteret i en godkendt sikkerhedsplan, og 16. maj er Mejlgade for Mangfoldighed tilbage.

- Vi fokuserer i år på at få en masse af byens lokale aktører til at stå for indholdet af festen. Vi har stort set ikke planlagt noget selv, men har inviteret en masse af byens dejlige kulturfolk til at lege med og hjælpe os, siger Levi Dørken.

Lokale kræfter står sammen

Blandt de lokale samarbejdspartnere er Northside, Aarhus Fremad, Sound of Aarhus, Raum Eins, Bureau Detours, Højt til Loftet, Vink, Litterær Lounge og Culture Works.

- Tanken er at vise, at det kan lade sig gøre at have en gadefest i Aarhus, og her har vores samarbejdspartnere været en god hjælp, siger Levi Dørken.

Mejlgade for Mangfoldighed startede i 2006 som en modreaktion på en række racistisk motiverede episoder og overfald i Mejlgade. Butikker, cafeer, restauranter, institutioner og individuelle beboere besluttede at gå sammen om at ændre atmosfæren i Mejlgade og startede derfor Mejlgade for Mangfoldighed.

Det fælles mål var at skabe offentlig opmærksomhed på de mange positive sider af Mejlgade.

Herunder kan du se, hvor glade de lokale er for, at Mejlgade for Mangfoldighed genopstår.