Mangfoldighed: Regnbueflag på Ceres Park

AGF og klubbens officielle fanklub sætter fokus på mangfoldighed

Foto: AGF

Når AGF på søndag møder FC København i klubbens første hjemmekamp efter vinterpausen, er der formentlig nogle tilskuere, der vil undre sig over, at hjørneflagene på grønsværen ikke helt er som de plejer.

På Ceres Park i Aarhus har AGF i samarbejde med klubbens fanklub nemlig valgt at udskifte de traditionelle hjørneflag med regnbueflag, der blandt andet symboliserer mangfoldighed og stolthed over ens seksualitet.

Det sker som en del af et samarbejde mellem de to parter, der skal sætte fokus på mangfoldighed.

- Hvorfor så lige regnbuer på hjørneflagene mod FCK? Simpelthen fordi vi gerne vil hylde den mangfoldighed, der er i fodbold. Kig på vores tribuner - det er alle mulige forskellige mennesker, der elsker det her spil og brænder for det. Kærligheden til fodbold kan vi alle sammen være fælles om, og det budskab, synes vi, stod enormt stærkt til at markere vores og klubbens fælles initiativ, siger Lisa Kildsgaard fra AGF Fanclub til AGFs hjemmeside.

Riddersholm: Stabilt, stærkt og disciplineret

Et fællesskab for alle

Hos AGF fortæller direktør Jacob Nielsen, at klubben ønsker at være et fællesskab, der kan rumme alle.

- Vi har i forvejen en god dialog og et tæt samarbejde med vores fans og derfor er det kun oplagt, at vi også arbejder sammen på denne front. Vi ønsker i alle henseender at være en mangfoldig klub, og vi ser gerne, at de tilskuere, vi har til vores kampe, afspejler det omkringliggende samfund. Vi ønsker at være et fællesskab, der kan rumme alle, og hvor alle føler sig velkomne uanset baggrund, siger Jacob Nielsen, der er direktør i AGF.

Kampen mellem AGF og FC København begynder søndag klokken 18.00.