Mange viser støtte til invalideret politimand

Forening oplever at mange vil udtrykke deres støtte til Stefan Nymann, der blev invalideret, da en flugtbilist kørte ind i ham.

I onsdags begyndte retssagen mod den 21-årige mand, der er tiltalt for blandt andet at have påkørt Stefan Nymann under en flugt i Aarhus i sommeren 2021.

Den anledning brugte foreningen Thin Blue Line til at offentliggøre en indsamling til fordel for Stefan Nymann og hans familie. 

- Der har været en sund interesse for at støtte op, siger Allan Beier, der er selv er politimand og formand for Thin Blue Line, en frivillig non profit forening, som arbejder for at støtte alvorligt tilskadekomne politiansatte i Danmark.

Påkørslen skete den 18. juni sidste år under en flugt, hvor den 21-årige i krydset ved Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus kørte ind i Stefan Nymann, som passede sit arbejde som politimand. Han endte i koma og pådrog sig en varig hjerneskade og lammelse af højre side af kroppen.

Påkørslen skete den 18. juni sidste år.
Påkørslen skete den 18. juni sidste år. Foto: Øxenholt Foto

- Vi oplever, at folk har et stort behov for at vise deres støtte. Mange viser empati og sender støtte til vores kollega via os. Vi kan mærke, at mange har et behov for at reagere, siger Allan Beier.

Indsamling løber frem til årsdagen

Mens mange ytrer deres støtte, er der også fint gang i indsamlingen, fortæller formanden.

- Den har fulgt en udvikling, der er fornuftig og fin, men vi vil gerne, at det fortsætter lidt endnu, siger Allan Beier, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at gå i detaljer om beløbets størrelse men oplyser, at der i løbet af den kommende tid vil komme en status på den del også. 

Retssagen mod den tiltalte dækker udover påkørsel også en lang række andre forhold. Der er i alt afsat ti retsdage til sagen, som også omfatter en række overtrædelser af færdselsloven, flere tilfælde af våbenbesiddelser, fornærmelser af politibetjente i tjeneste, hærværk og tyveri. Det ventes, at der afsiges dom i juni.

Indsamlingen for Stefan Nymann og hans pårørende fortsætter indtil den 18. juni, som også er årsdagen for påkørslen.