Mange tager bussen i påsken

Busselskabet Abildskou forventer fordobling i antallet af passagerer i forhold til året inden

01:00

1 af 2

Mange danskere skal besøge familie eller på andre udflugter i påsken, og hos aarhusianske Abildskou, der blandt andet har Line 888 mellem Jylland og Sjælland, forventer de travlhed, og derfor sendes der ekstra busser på vejene.

- Jeg tror, at det bliver en kæmpe påske for os, og DSBs sporarbejde er med til at hjælpe meget trafik over til os, siger Jess Abildskou, der er direktør i Abildskou A/S.

DSB skal i påsken udføre en masse sporarbejde på blandt andet Fyn og Sjælland, og derfor vil togpassagerne blive flyttet over i busser på dele af turene, hvilket giver forlængede rejsetider, hvis man for eksempel tager toget fra Aarhus til Købehavn.

Hos Abildskov kan de tydeligt mærke, at passagererne derfor rykker fra DSBs toge og over i busserne i påsken. Busselskabet har derfor indsat dobbelt så mange busser som i en normal påske.

- Antallet af afgange er stort set det samme, men vi har dobbelt så mange busser, som vi plejer, så det bliver en meget stor påske for os. Vi regner med at flytte mere end 25.000 mennesker i løbet af påsken, hvilket er firmarekord, siger Jess Abildskou.

På en normal påske har selskabet omkring 12.000 passagerer.

Du kan se interviewet med Jess Abildskou i videoen øverst på siden.