- Mange har vist interesse

Fødevarebanken åbner afdeling i Aarhus

01:44

1 af 2

I flere år har fødevarebanken haft stor succes med at samle mad ind og dele det ud til trængende i København. Nu håber organisationen at kunne gentage successen i Østjylland, når de i næste uge åbner en afdeling i Aarhus - og det tegner godt.

Flere lokale virksomheder har allerede doneret mad, så foreningen er tyvstartet og i fuld gang med at dele mad ud til de trængende.

- Vi har været i gang i en lille måned, og der er allerede 25 mennesker, som har henvendt sig, som gerne vil være med. Der er også rigtig mange sociale organisationer i Aarhus, der har sagt ja til at være med, siger Jesper Ingemann, som er presseansvarlig for Fødevarebanken i Aarhus.

- De udsatte får noget bedre mad, og vi er med til at minimere madspildet - og det mærker vi, at der er begejstring for.

Maden kommer fra lokale fødevarebutikker, som Bilka i Tilst. Her pakker de blandt andet brød til fødevarebanken tre gange om ugen.

- I stedet for at vi smider varerne ud og betaler penge for at få dem afhentet, så går det til et godt formål. Det har jeg det godt med, siger Benita Steen, der er personalechef.

Og behovet - det er der. Fødevarebanken forventer at dele 150 tons mad ud i Aarhus i det kommende år.

I videoen øverst kan du høre, hvad medarbejdere fra Reden i Aarhus synes om Fødevarbankens arbejde. Reden er et af de væresteder, hvor brugerne får glæde af maden.