Mange borgere protesterede mod en ny lufthavn ved Thomasminde

SF invitererede søndag til borgermøde, hvor en mulig ny lufthavn nord for Aarhus skulle debatteres

02:21

1 af 2

- Det er et fuldstændig rablende sindssygt projekt.

Så kontant lød det fra en af de fremmødte til dagens borgermøde i Skødstrup Idræts- og Kulturcenter. Projektet, han refererede til, var den nye lufthavn ved Thomasminde, som stadig kan blive en realitet. Men ikke hvis det står til de lokale i området nord for Aarhus.

Borgermøde om ny lufthavn i Aarhus

- Vi bor lige præcis på den potentielle startbane, og i den sammenhæng er vi mødt op for at protestere mod lufthavnsplanerne, sagde Knud Aagaard fra Thomasminde.

Der er stadig et flertal i byrådet, som arbejder på lufthavnen, der ifølge flere af de aarhusianske politikere er nødvendig for at fremme erhvervslivet og skabe udvikling. En af de partier, som er imod, er SF, som også var initiativtager til borgermødet søndag.

Ønsker en afklaring

- Lufthavnen bliver dyr, men giver også en voldsom forringelse for de borgere, som bor i området, og som ikke kan sælge deres huse, forklarede rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF).

Han fik på mødet opbakning til sin skepsis fra mange af de lokale fra Thomasminde. Også direktøren i den nuværende lufthavn i Tirstrup er kritisk over fra projektet.

Thomasminde deler vandene

- Vi ønsker mest af alt en afklaring. Det er skadeligt for vores virke, at debatten stadig kører. Vi står lidt i et vadested, fortæller lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Netop i Tirstrup har lufthavnen efter et historisk dårligt 2015 oplevet stigende passagertal de seneste tre måneder.

Du kan se hele indslaget om borgermødet øverst i artiklen.