31-årig blev påkørt to gange da bil bragede ind i restaurant

Efter at have påkørt en 31-årig mand to gange overfaldt en 24-årig mand ifølge sigtelsen en anden med kniv.

Foto: Øxenholt foto

OPDATERING

Den 24-årige mand, der er sigtet for drabsforsøg ved at påkøre en 31-årig mand og overfalde ham med kniv, er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Det var tilsyneladende en bevidst påkørsel af en 31-årig mand, der fredag aften førte til, at en bil kørte ind i Restaurant Zyara på Inger Christensens Gade i Brabrand fredag aften.

Læs også Bil kørte ind i restaurant og ramte en person

Det fremgår af politiets sigtelse mod en 24-årig mand, som i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus er blevet varetægtsfængslet i fire uger for grov vold.

Ifølge sigtelsen forsøgte den 24-årige sammen efter "forudgående aftale og i fælles forståelse" med flere andre medgerningsmænd at slå den 31-årige mand ihjel.

Efterfølgende opstod der noget tumult, hvor yderligere et par stykker kom lettere til skade.

Martin Frank Rasmussen, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi

Offeret blev ifølge sigtelsen påkørt to gange med høj fart af en mørk Citroën, så han kom i klemme mellem bilen og husmuren. Han slap dog uden alvorlige skader.

Efter påkørslen kom det til tumult ved restauranten, og her er den 24-årige sigtet for at have stukket et andet offer flere gange med kniv i blandt andet hovedbunden og i kinden. Heller ikke han kom alvorligt til skade.

Den 24-årige blev udpeget af vidner, da politiet nåede frem. Men det lykkedes to andre, der var med i bilen, at stikke af.

Ifølge politiets sigtelse havde de tre mænd både knive og pistoler med i bilen.

I grundlovsforhøret nægtede den 24-årige sig skyldig i sigtelserne for drabsforsøg og grov vold. Dommeren fandt dog, at er var begrundet mistanke om, at han er skyldig i grov vold.

- Dommeren fandt ikke, at der er begrundet mistanke om forsøg på manddrab, eller at der havde været skydevåben med i bilen, siger specialanklager Jesper Rubow fra Østjyllands Politi.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så offentligheden er indtil videre afskåret fra at få at vide, hvad den 24-årige forklarede. Han kærede dog ikke afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Der lød et brag

Ejeren af den nyåbnede restaurant Zyara fortæller til Århus Stiftstidende, at han var ved at betjene sine gæster, da der lød et brag, og glaspartiet ud til gaden splintredes. Avisen gengiver ikke restauratørens navn.

Han væltede om på gulvet, men kom hurtigt på benene igen og kunne konstatere, at en mand var ramt af bilen.

Han sad ved vores borde udenfor og røg en smøg, da det skete.

Ejer, Restaurant Zyara

- Han sad ved vores borde udenfor og røg en smøg, da det skete. Føreren af bilen forsøgte efterfølgende at stikke af, men blev tilbageholdt af nogle tilfældige, indtil politiet kom, siger han til Århus Stiftstidende.

Hele natten har skadeservice arbejdet på at reparere skaderne på restauranten, der åbnede for halvanden uge siden.

Læs også Udsolgt sommerhusområde: - Der er sort af mennesker

- Forsikringen har repareret alt, så det igen er muligt at åbne, og vi er klar til at byde gæster velkommen igen lørdag, siger ejeren til Århus Stiftstidende.

Føreren af bilen bliver lørdag klokken 11.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Anklageren vil bede dommeren om at lukke dørene for offentligheden, så politiet kan lørdag formiddag ikke sige mere om sagen.