Mand med fipskæg har meldt sig selv: Var efterlyst for røveri

Manden, der begik røveri mod LokalBrugsen på Vorregårds Allé i Aarhus N tidligere på ugen, har nu meldt sig selv til politiet

Røveren har meldt sig selv til politiet og vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

Opdateret: Røveren blev varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør torsdag.

To unge medarbejdere i LokalBrugsen på Vorregårds Allé i det nordlige Aarhus fik sig mandag en slem forskrækkelse, da en kunde trak en kniv frem, hoppede over disken og truede dem med råb og fagter. 

Politiet beskriver hændelsen som meget grov og voldsom, og det fik dem tirsdag til at efterlyse manden ved brug af billeder fra brugsens overvågningskamera. 

Læs også Mand med fipskæg bad om jordbærtærte men trak en kniv

Efterlysningen har onsdag ført til, at manden har meldt sig selv. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter, hvor politiet takker borgere for hjælpen med efterlysningen. 

Manden blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Spurgte efter en jordbærtærte

Røveriet mandag udspillede sig ved, at manden kom hen til kassen, hvor han først spurgte venlig efter en jordbærtærte, men derefter altså hev kniven frem, sprang over disken og var truende overfor de to medarbejdere.

Læs også Brandvæsen kaldt ud: Beboer faldt i søvn midt i madlavningen

Røveren forlangte, at de åbnede butikkens pengeskab. Men der var ikke ret mange penge i det, og det derfor ville han have de unge medarbejdere til at vise ham, hvor pengene så var. 

Til sidst fik han fat på en kasse med penge, som han tømte ned i en pose, han havde medbragt. 

Herefter truede han den 19-årige medarbejder til at udlevere sin telefon og tvang ham og hans kollega ind i baglokalet, hvor de skulle blive. Først noget tid efter turde de to medarbejdere gå ud og ringe til politiet.