Mand kørte spritkørsel med dreng på bagsædet

Onsdag aften stoppede politiet en spirituspåvirket mand på Randersvej i Aarhus. På bagsædet af bilen sad en ung dreng

En mand kørte både påvirket og med en dreng på bagsædet, da Østjyllands Politi stoppede ham onsdag aften. Genrefoto Foto: Colourbox

Det er altid hensynsløst at køre i alkoholpåvirket tilstand, men en mand fra Aarhus tog sin hensynsløshed til det næste niveau onsdag aften. Her valgte han nemlig at køre med sprit i blodet, samtidig med at en ung dreng sad på bagsædet.

- Vi vurderer drengen til at være 10-15 år. Han gik fra stedet hjem til et familiemedlem i nærheden, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Kvinde bragede bil ind i hus: Sigtet for spritkørsel

Manden pustede alkometeret over det tilladte, og blev derfor sigtet for spirituskørsel.

- Strafmæssigt har det ingen indflydelse, at der sad en dreng på bagsædet. Men i forhold til sund fornuft er det selvfølgelig forkasteligt, lyder det fra Østjyllands Politi.

Sov hen over rattet

Tidligere på onsdagen tog politiet en anden spiritusbilist i Rønde på Djursland. På en rasteplads faldt en forbipasserende over en mand, der sov hen over rattet i sin bil.

- På et tidspunkt vågnede manden og kørte lidt rundt inde på rastepladsen, hvorved han bakkede ind i en pæl. Vidnet tog kontakt til manden og kunne straks lugte, at han stank af alkohol, oplyser Østjyllands Politi.

Stor ros til borgeren for at udvise først omsorg og dernæst handlekraft.

Østjyllands Politi

Derfor kontaktede vidnet politiet, der ved selvsyn kunne konstatere, at den mandlige bilist havde en promille langt over det tilladte.

Han blev derfor anholdt og taget med på stationen for at afgive en blodprøve. Den skal fastslå den præcise promille.

- Stor ros til borgeren for at udvise først omsorg og dernæst handlekraft, lyder det fra politiet om sagen fra Rønde.