Mand gik i byen med økse i bukserne

En mand er blevet idømt tre måneders fængsel og et nattelivsforbud efter at have truet en dørmand med en økse.

En 34-årig mand tog i marts i byen med en økse i bukselinningen og truede en dørmand.

Derfor blev han torsdag idømt tre måneders fængsel for trusler på livet og for overtrædelse af knivloven ved Retten i Aarhus. Derudover blev han idømt et nattelivsforbud, der gælder i seks måneder. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden udspillede sig natten til 26. marts, hvor den 34-årige forsøgte at komme ind på en beværtning på Sankt Clemens Torv. Da dørmanden ikke ville lukke ham ind, fremviste han skæftet på det, dørmanden troede var en kniv.

Dørmanden advarede derefter sine kollegaer, og da den 34-årige blev spottet ved Fiskergyde, tilkaldte man politiet, og han blev anholdt. Manden er tidligere straffet for vold og trusler og blev derfor fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Udelukket fra nattelivet

Nattelivsforbuddet betyder, at den 34-årige ikke må opholde sig på beværtninger i Danmark mellem klokken 24.00 og klokken 5.00 det næste halve år. 

Derudover må han ikke opholde sig i de nattelivszoner, som politikredsene har indført. I Østjylland må han for eksempel ikke opholde sig i et større område på gaderne i Aarhus Midtby eller på Storegade i Randers efter midnat.

- Nattelivsforbuddet er netop beregnet til den her slags sager, hvor en person skaber stor utryghed i nattelivet, og det må man sige, at man gør, når man medbringer en økse, hvor rigtig mange mennesker færdes, og så ovenikøbet fremsiger trusler mod en dørmand, siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy i pressemeddelelsen. 

Ved brud på nattelivsforbuddet koster det den 34-årige en bøde på 10.000. Sker det flere gange, kan han straffes med fængsel. Han valgte ikke at anke dommen.