Mand frifundet i sag om voldtægt uden samtykke

Retten i Randers har i dag frifundet en 20-årig mand, der var tiltalt for at have voldtaget en 19-årig kvinde. Kvinden mente ikke, at hun havde givet samtykke til samleje.

Dommerne i Retten i Randers var uenige, da de i dag skulle vurdere, hvorvidt en 20-årig mand havde voldtaget en 19-årig kvinde i et sommerhus på Djursland.

Både kvinden og manden var enige om, at de, natten til den 12. marts, havde haft samleje i sommerhuset, men kvinden mente ikke, at hun havde givet samtykke dertil.

Det oplyser Østjyllands Politi.

- Denne sag, hvor dommerne ikke var enige, viser jo netop, at troværdighedsvurderingen er vanskelig, og at det ikke er helt sort/hvidt, siger specialanklager Jesper Rubow i en pressemeddelelse.

Tvivl kom 20-årig til gode

Spørgsmålet om hvorvidt kvinden og manden havde udvekslet samtykke var hovedspørgsmålet i sagen.

To ud af de tre dommere vurderede, at begge parters forklaring var troværdig, og det skulle komme den tiltalte til gode. De to dommere mente derfor, at den 20-årige mand skulle frifindes i sagen.

Den 20-årige mand var tiltalt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

- I voldtægtssager er det meget ofte vanskeligt at løfte bevisbyrden, da der typisk kun har været to personer – den tiltalte og den forurettede - til stede ved episoden. Hvis de to personer har modstridende forklaringer, så er det dybest set påstand mod påstand. Så skal der foretages en troværdighedsvurdering, der også er vanskelig, siger Jesper Rubow.

Anklagermyndigheden overvejer nu, om dommen skal ankes til landsretten.