Mand dømt for 370 kg hash - og så blev han løsladt

En 40-årig mand er blevet idømt en fængselsstraf for besiddelse af 370 kg hash, men blev med det samme løsladt. Anklager kærer afgørelsen.

Retten i Aarhus dannede fredag rammen om en større narkosag.

En 40-årig mand fra Aarhus blev i december 2020 anholdt og sigtet for at have været i besiddelse af cirka 370 kg hash, som efter planen skulle være solgt videre.

Siden har han været fængslet og har tilstået, og fredag blev han så idømt toethalvt års fængsel.

Umiddelbart efter dommen blev manden dog løsladt, inden han skal afsone resten af sin straf, og det var anklager ved Særlig Efterforskning Vest Jhin Lee utilfreds med.

- Når man får en straf i den her størrelsesorden - typisk over et års fængsel - så mener vi, at retshåndhævelsen kræver, at man stadig sidder fængslet efterfølgende, siger Jhin Lee til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 40-årige havde som nævnt allerede siddet fængslet i ni måneder og mangler dermed at afsone omkring 21 måneder. Men det vil altså først ske på et senere tidspunkt, hvis Jhin Lee ikke får held med sin efterprøvelse af dommerens beslutning.

- Mennesker vil blive stødt over, at en mand, der har begået noget så alvorligt, går frit på gaden, før han har afsonet sin straf. Derfor kærede jeg afgørelsen, siger Jhin Lee.

Anklageren havde argumenteret for, at den 40-årige skulle straffes med tre år fængsel, og han kategoriserer derfor også dagens dom som værende i den milde ende. Sammen med Statsadvokaten skal det besluttes, om dommen skal ankes.