Mand bag 'snapsefif' dømt - igen

En 61-årig mand er blev idømt psykiatrisk behandling for bevidst at have påkørt en betjent og en patruljevogn.

Med slingrende og usikker kørsel har en 61-årig mand igennem længere tid skabt utryghed i sit lokalområde.

Manden kommer fra Harlev ved Aarhus, og torsdag i sidste uge fik han endnu en dom for blandt andet spritkørsel.

Den 61-årige blev også dømt for at have påkørt en betjent og en patruljevogn samt kørsel uden førerret. Manden blev desuden frakendt førerretten i 10 år og fik konfiskeret en bil.

Manden nægter sig skyldig og har anket dommen. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kørte ind i betjent

Den nu 61-årige mand blev kendt, da TV 2 i april sidste år i et tv-indslag kunne afsløre, hvordan manden skabte utryghed i lokalområdet, fordi han kørte rundt i beruset tilstand på trods af, at han allerede var frakendt retten til at køre bil.

Manden fortalte, at han brugte et trick, hvor han forsøgte at slippe for straf ved at skynde sig at drikke snaps, når han blev stoppet, for at snyde politiets alkometer.

I februar i år var manden igen på spil, og TV 2 dokumenterede, at han stadig slingrede rundt på vejene.

Få dage efter TV 2 skrev om sagen, blev manden anholdt under stor dramatik. Han nægtede nemlig at stoppe, da en betjent løb hen til hans bil.

I stedet drejede den 61-årige mand ind i betjenten, så han væltede, og efterfølgende svingede manden flere gange ind i en patruljevogn.

Det viste sig, at manden var påvirket af alkohol, oplyser politiet.

Dømt til behandling - igen

Torsdag blev den 61-årige kendt skyldig i grov vold og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed ved episoden.

Manden blev dømt til indlæggelse og behandling på psykiatrisk behandling.

Anklager Iben Holm fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at mentalundersøgelsen af manden har erklæret ham uegnet til straf, og han derfor skal i behandling.

- Jeg er tilfreds med dommen. Han blev dømt for stort set alle punkter i tiltalen, siger Iben Holm til TV2 ØSTJYLLAND.

I forhold til spørgsmålet, om hvorvidt manden er færdig med at skabe utryghed i lokalområdet, er anklageren mere forbeholden:

- Jeg kan ikke sige andet, end at nu har han fået den sanktion, han kan få, og så håber jeg, at det har den ønskede effekt, siger Iben Holm.

I august 2020 blev manden idømt en behandlingsdom af Landsretten og fik konfiskeret tre køretøjer. To gange tidligere er han blevet dømt af byretten.