- Man skal kunne stole på os

Derfor udleverer TV2OJ ikke optagelser til politiet

07:05

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLANDs direktør, Peter Kramer, er blevet sigtet for at slette bevismateriale i forbindelse med et kontroversielt tv-indslag fra Gellerup.

Sagen handler om et indslag, hvor en gruppe unge stod frem og fremsatte trusler mod den eller de personer, der kort forinden havde skudt mod en lejlighed i Gellerupparken.

Østjyllands Politi ønsker at få adgang til råoptagelserne til interviewet. I første omgang blev ønsket afvist af byretten, men siden har politiet fået medhold i landsretten.

Ifølge Peter Kramer er råoptagelserne dog slettet. Derfor kan de ikke udleveres til politiet.

- Vores råbånd bliver genanvendt til alle mulige andre optagelser. Det er ganske enkelt også et økonomisk spørgsmål. Det, vi optager på, er dyrt og skal bruges videre frem, siger han.

Se: Politiet sigter TV2OJ

Ifølge Peter Kramer er det et journalistisk grundprincip, at tv-stationer ikke deler råoptagelser med andre. Kun det, der bliver vist på tv, er offentligt tilgængeligt.

- Det er vigtigt, at folk ved, at hvis de udtaler sig til TV 2 | ØSTJYLLAND, så udtaler de sig til TV 2 | ØSTJYLLAND og kun til os. Det er de aftaler, vi laver. Og når vi laver aftaler, så skal man kunne stole på dem.

- Det er et forhold mellem os og vores kilder. Vi holder de aftaler, vi indgår med kilderne. Det er generel praksis, og sådan har det altid været.

Se et interview med Peter Kramer i videoen øverst på siden.