Mænd i elbiler kommer og henter skraldet i Aarhus

I et nyt initiativ for at skabe en renere by køre seks mand rundt for at rydde op ved affaldsstationerne

00:53

Gennem længere tid har dele af Aarhus været beskæmmet af store mængder henkastet storskrald ved de nedgravede affaldsstationer. Det skal nu fjernes, og til den opgave har kommunen sat seks mand i tre elbiler.

- Vi har set et stigende problem med alle former for affald, som står der, og det kan vi ikke leve med. Aarhusianerne skal opleve Aarhus som en ren by, siger Rådmand for Miljø og Teknik, Camilla Fabricius (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

02:33

Aarhus Kommune er tidl. blevet kritiseret for, at det kan være svært at komme af med sit affald i byen. Hullerne i containerne er simpelthen for små.

Luk video

Derfor henter bilerne nu affaldet. Hvordan det er endt med et stort problem, kan der ifølge rådmanden være flere forklaringer på.

- Det er nok en blanding af, at det er gået lidt hurtigt for folk, og så at de ikke ved, hvad man skal gøre, siger Camilla Fabricius.

Læs også I dag starter affaldsortering i Aarhus

Hun har af samme grund en klar opfordring til byens borgere, så at de rullende skraldelbiler ikke bliver nødvendige for altid.

- Man skal huske at bestille storskraldsordning. Det er tre klik på nettet, og så får man hentet skraldet lige ved døren, lyder det fra rådmanden.

Du kan se interview med Camilla Fabricius og klip fra dagens afhentning øverst i artiklen.