Mænd anholdt med 300 kg fyrværkeri i kælderen

Tre unge mænd blev natten til den 26. december anholdt, efter at politiet fandt 300 kg fyrværkeri, som mændene opbevarede i et kælderrum

Store mængder fyrværkeri blev ulovligt opbevareret i et kældderrum i Brabrand. Genrefoto

En årvågen borger var medvirkende til, at tre mænd blev taget på fersk gerning med alt for store mængder fyrværkeri.

Mændene blev anholdt med omkring 300 kg fyrværkeri, som de opbevarede i et kælderrum på Jettesvej i Brabrand.

Mændene bar papkasser ind fra en trailer, men hver gang der kom en bil, skyndte de sig i dækning.

Østjyllands Politi

- Borgeren opdagede, at der luskede nogle mænd rundt på parkeringspladsen ved Jettesvej omkring kl. 2.40 og opførte sig mærkeligt. Mændene bar papkasser ind fra en trailer, men hver gang der kom en bil, skyndte de sig i dækning, oplyser Østjyllands Politi.

En hundepatrulje blev sendt til stedet, men i første omgang kunne de ikke finde spor af mændene. Pludseligt kom tre mænd dog løbende ud fra en opgang.

01:15

Unge udsættes for en fyrværkeri-ulykke gennem virtuel reality for at se konsekvenserne af forkert brug af fyrværkeri. Se mere i indslaget her. 

Luk video

- Den ene stoppede frivilligt, da betjentene råbte efter dem, mens de to andre løb videre. En politihund løb efter og ledte betjentene hen til en opgang, hvor en beboer råbte, at der var nogle mænd på vej op ad trappen. Betjentene gik ind i opgangen og fik anholdt de to andre mænd, fortæller politiet.

I kælderrummet, hvor mændene havde båret kasser ind, fandt politiet omkring 300 kilo fyrværkeri. Alt sammen lovligt fyrværkeri, men da mængden langt oversteg det, man må opbevare privat, blev alle tre mænd sigtet efter fyrværkeriloven.

Læs også Fyrværkeri-glad mand fra Norddjurs kræves fængslet

- Traileren viste sig at være stjålet, og da politiet også har en mistanke om, at fyrværkeriet er stjålet, blev mændene ligeledes sigtet for tyveri og for indbrud et ukendt sted, lyder det fra politiet.

De tre anholdte er 18, 21 og 23 år.

Fyrværkeriet blev beslaglagt og kørt til opbevaring, indtil det skal destrueres.

Smed kanonslag ud fra lejlighed

To øvrige mænd er det seneste døgn blevet sigtet for brud på fyrværkeriloven. 

En 23-årige mand erkendte at have kastet 3-4 kanonslag ned på vejen. Da betjentene bad ham vise alt sit fyrværkeri, gav han dem yderligere to ulovlige kanonslag.

Østjyllands Politi

En 30-årig mand blev i går kl. 15.43 anholdt, da han fyrede romerlys ud af vinduet på en bil, da han var passager i bilen, der befandt sig på p-pladsen ved Bazar Vest på Edwin Rahrs Vej i Aarhus.

- Her skød han omkring 10 skud med romerlys ud af vinduet i forskellige retninger. Da han både håndterede fyrværkeriet på uforsvarlig vis og skød det af en dag for tidligt i forhold til lovgivningen, sigtede betjentene ham efter fyrværkeriloven, oplyser politiet. 

Læs også Det typiske fyrværkeri-offer: Et barn uden sikkerhedsbriller

Senere tirsdag smed en 23-årig mand kanonslag ud fra sin lejlighed på Udbyhøjvej i Randers ned på Tøjhushavevej. En borger anmeldte kl. 22.45, at han nær var blevet ramt af et af kanonslagene.

- Et par betjente aflagde adressen et besøg, og her erkendte den 23-årige mand straks, at det var ham, der havde kastet 3-4 kanonslag ned på vejen. Da betjentene bad ham vise alt sit fyrværkeri, gav han dem yderligere to ulovlige kanonslag, som de tog med til destruktion, lyder det fra politiet.