Mads reddede personer i havsnød: Nu vil man skaffe en redningsbåd

Mads Thøger Jensen var en helt i tirsdags, da han med sin egen båd sejlede ud og reddede fire personer, der var i havsnød. Nu vil han sammen med sin forening samle midler til en redningsbåd

03:34

Her ved Egå Marina får Mads Thøger Jensen en ny havneplads.

Tirsdag formiddag kom 11 personer i havsnød, da de var taget ud for at stå på paddel boards, en slags surfboard, hvor man står og padler med en pagaj. De havde angiveligt taget fejl af vejrforholdene og var blevet overrumplet af vind og hav. Der er tale om ti studerende og én instruktør.

Mads Thøger Jensen havde lige afsluttet en nattevagt og var faldet i søvn. Men så ringede telefonen, hvor Søværnets Operative Kommando spurgte, om han kunne hjælpe til ude ved Aarhus Bugt, hvor 11 personer var i havsnød.

Det var et møgvejr, så jeg tænkte, at jeg selvfølgelig skulle hjælpe. Så jeg sprang i noget tøj og sejlede ud for at lede efter dem. De var lidt svære at få øje på grundet de høje bølger.

Mads Thøger Jensen, ambulanceredder og frivillig gennem Nordfalcken

Forvirring om antal personer i nød

Lidt efter fandt Mads Thøger Jensen fire personer og prioriterede, hvem han tog op i båden alt efter, hvem der var mest i nød.

Ikke længe efter kom Østjyllands Brandvæsens egne redningsbåde og Flyvevåbnets to helikoptere. Østjyllands Brandvæsen tog yderligere to personer ombord. Personerne var i god behold, men en del chokerede.

Læs også Redningsaktion af elever i havsnød: Ingen havde redningsveste på

- Til at starte med troede vi, at de seks personer var de eneste, som var i fare, men lidt efter fandt vi to andre. De to helikoptere fløj for en sikkerheds skyld lidt længere ud på havet for at lede efter flere, der kunne være i nød.

De sidste tre personer var selv svømmet ind til land. Da de fik sejlet alle personer ind til bredden, stod ambulancefolk klar til at tage imod.

  Foto: Google Maps

Ny havneplads og redningsbåd

- Jeg valgte at hjælpe til med min egen båd, fordi det ville tage en halv time at få en redningsbåd ud i havet, og det var der ikke tid til. Min egen båd stod allerede klar ved Egå Marina.

Foreningen Nordfalcken, som Mads Thøger Jensen er formand for, vil nu forsøge at samle midler til at få anskaffet en rigtig redningsbåd. På den måde kan han også i fremtiden hjælpe til ved lignende ulykker.

Alle 11 personer blev reddet i land, efter de var kommet i havsnød.