Må aflyse operationer

Kirurgisk Afdeling slås med overbelægning

02:05

Genrefoto Foto: Colourbox

1 af 2

Nærmest konstant overbelægning på Kirurgisk Afdeling P på Aarhus Universitetshospital i Aarhus betyder nu, at afdelingen må aflyse operationer.

Overbelægningen skyldes flere kræftpatienter og flere komplekse plejeforløb efter store operationer.

- Hvis ikke vi gør noget nu, så er vi bange for dels kvaliteten, vi leverer til patienterne, men også patientsikkerheden, siger ledende overlæge Knud Thygesen Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I sidste uge fik 7 patienter at vide, at deres undersøgelse eller operation ville blive udsat. Og i løbet af november og december forventer afdelingen, at op mod 50 patienter yderligere kommer til at få udsat deres tider helt frem til 2015.

- Der er jo desværre nogle patienter, vi bliver nødt til at skuffe - nogle, der har en planlagt operation, hvor vi er nødt til at sige: Det kan vi ikke - vi er nødt til at udsætte din operation. Der har vi heldigvis et godt samarbejde med kirurgiske afdelinger her i Region Midt, hvor vi kan få nogle af de her patienter opereret, siger overlægen.

Afdelingen fortsætter med at operere kræftpatienter og akutte patienter, som ikke kan behandles på andre hospitaler i Region Midtjylland.

Hør mere i interviewet med overlæge Knud Thygesen i videoen øverst på siden, hvor han også fortæller mere om, hvad overbelægningen skyldes.