Lystavler mod trængsel

Sådan vil Aarhus Kommune forsøge at løse trafikproblemerne

Foto: Colourbox

Foto: Aarhus Kommune

1 af 2

Forestil dig, at du på lystavler i trafikken kan få informationer om, hvor der er mindst risiko for kø, og hvornår på dagen det smartest at køre af sted.

Det bliver snart virkelighed i Aarhus Kommune, hvor man nu er klar med endnu et redskab mod trængsel i byen.

Se også: Fra dårlig til katastrofal

I denne uge påbegynder kommunen opsætningen af 10 dynamiske lystavler, der hele tiden indsamler data omkring forholdene på vejene på nogle af de mest trafikerede strækninger i Aarhus.

Det er blandt andet på Kystvejen nær Aarhus Havn, Hasle Ringvej og Randersvej i det nordlige Aarhus, at de nye lystavler vil komme til at stå.

Aarhus Kommune har tidligere placeret 125 bluetooth-enheder rundt omkring i Aarhus, som kan indsamle data, og det er informationer fra disse, der nu kan blive vist på de nye tavler:

- Vi glæder os til at få sat strøm til tavlerne og komme i gang med testfasen, hvor vi skal afprøve og finjustere teknik og grafik på tavlerne, siger anlægschef Trine Buus Karlsen i en pressemeddelelse.

- I den første tid skal vi gøre os nogle erfaringer. Det er ny teknologi, vi tager i anvendelse, og vi kan her informere trafikanterne via realtidsinformationer. Et er helt sikkert - tavlerne er et skridt i den rigtige retning, når vi taler smart mobilitet ,

De intelligente lystavler kan for eksempel vejlede omkring forholdene vedrørende parkering, hastighed, rejsetid og forholdene på vejene.

Der vil ifølge Aarhus Kommune være mulighed for at flytte rundt på tavlerne alt efter, hvor der er behov for dem.

Lystavlerne forventes at komme i drift i løbet af foråret.