Lukket og hjemsendt: Mistanke om læk efterforskes

Det er blandt andet en mistanke om læk af personlige oplysninger, der har resulteret i en politianmeldelse og midlertidig nedlukning af to projekter i Gellerup.

Der er endnu mange spørgsmål i sagen om lukningen og politianmeldelsen af UC Gadeplan og Kontaktstedet i det vestlige Aarhus.

TV2 ØSTJYLLAND erfarer dog, at der blandt andet er mistanke om læk af fortrolige oplysninger. Altså, at en eller flere medarbejdere har lækket fortrolige oplysninger, som de har fået i kraft af deres rolle som medarbejder i den sociale indsats.

Flere forhold er politianmeldt, men det har ikke været muligt at få bekræftet, hvem eller hvad der er anmeldt i sagen.

Ved du noget? Tip os her

Tip os

Som det ser ud nu er alle de 13 hjemsendte medarbejdere, herunder en leder, mistænkeliggjort, mener byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V)

- Jeg er bekymret for de her medarbejdere. Er det sådan, at alle er sigtet i den her sag? Det ved vi ikke noget om. Det handler jo også om, at vi skal beskytte de her medarbejdere, derfor håber jeg også, at politiet vil lægge tingene frem, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND torsdag.

Vil ikke hindre politiets arbejde

Der er endnu ingen, der har kunnet kommentere på TV2 Østjyllands oplysninger. 

Den ansvarlige rådmand, Anders Winnerkjold (S) forklarede dog torsdag, hvorfor han ikke kan udtale sig om, hvad der er foregået.

- Jeg vil ikke være i en situation, hvor jeg kan være med til at hindre politiets efterforskning, sagde han.

Kommunen oplyste samtidig, at det er for medarbejdernes egen skyld, at de er hjemsendt.

- Det, vi har gjort, har været med afsæt i, at der er nogle meget bekymrende forhold, og vi har vurderet, at det vil være potentielt set farligt for dem, hvis nogen af dem var fastholdt på arbejdet, sagde Erik Kaastrup-Hansen, direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Det er dermed ikke alle medarbejderne, der er mistænkt for noget strafbart.

Det vides endnu ikke, hvornår det er muligt at få flere oplysninger i sagen.