Lufthavnsdirektør klager over unfair konkurrence

Direktøren for Aarhus Lufthavn, mener at konkurrenterne i Aalborg og Karup har fordele af at være militærlufthavne.

Direktør Ole Paaske mener, at Aalborg Lufthavn og Karup Lufthavn får skjulte offentlige tilskud, fordi de ikke betaler, hvad det reelt koster at drive det udendørs anlæg på en flyveplads.

De to lufthavne deler nemlig udgifterne med forsvaret, fordi de ligger på militære flyvepladser.

Og der er ifølge direktøren yderst favorable betingelser i den ordning. Ole Paaske fortæller, at det koster mellem 25 og 30 millioner kroner om året at drive eksempelvis kontroltårnet, tekniske tjenester, vinterbekæmpelse, baneanlæg samt brand- og redningstjenesten. Karup Lufthavn betaler dog kun tre millioner, mens Aalborg betaler mellem 12 og 15 millioner kroner årligt.

- Det betyder, at omkostningerne ved at drive Aarhus Lufthavn er væsentligt større end de omkostninger, Aalborg og Karup har ved at tilbyde de tilsvarende ydelser til luftfartselskaberne. Dermed opstår der det, som vi mener, er en konkurrenceforvridende situation, siger direktør Ole Paaske til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han afventer nu en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe, som har undersøgt de danske provinslufthavnes økonomiske vilkår.

- Jeg håber, at der kommer fri og lige konkurrence mellem de danske provinslufthavne, siger direktøren.