Lufthavns-formand: Nye SAS-ruter er en ud af flere milepæle

De nye ruter er et resultatet af flere vendepunkter for Aarhus Lufthavn. Og der kan meget vel være flere lignende aftaler på vej, lyder det

02:21

Torsdag blev det offentliggjort, at SAS etablerer fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og den krotatiske by Split. Selskabet satser desuden stort på flyvninger mellem Aarhus og København.

De nye SAS-ruter er én ud af fra milepæle, som Aarhus Lufthavn har nået inden for kort tid, lyder det fra bestyrelsesformand for lufthavnen, Torben Boldsen. 

- Vi har fået ny ejerstruktur, Europa Kommissionen har givet tilladelse til, at ejerne og Aarhus Kommunen måtte støtte lufthavnen med midler, og vi har fået en ny bestyrelse. Det udkrystalliserer sig nu i den her aftale, siger Torben Boldsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også SAS afslører nye ruter fra Aarhus: Se hvor du kan flyve hen

Torsdag blev det offentliggjort, at SAS etablerer fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og den krotatiske by Split. Selskabet satser desuden stort på flyvninger mellem Aarhus og København. 

Tror på, udviklingen fortsætter

Torben Boldsen tror på, at den positive udvikling med flere ruter vil fortsætte. 

- Det at få nye ruter til en lufthavn er en meget datakrævende proces, men hvis jeg går ind og kigger på vores pipeline på vores udviklingsafdeling, så kan det godt se ud som om, at det vil fortsætte med at gå den vej, siger han. 

Det er dog endnu for tidligt at spå om, hvilke andre ruter fremtiden vil bringe. 

Selvom østjyderne har kort afstand til både Billund og Aalborg Lufthavn, så mener lufthavnsformanden alligevel, at det har sin berettigelse, at man satser stort i Aarhus. 

Læs også Nye SAS-ruter er en "gamechanger" for Aarhus Lufthavn

- Jeg mener absolut, at det er en nødvendighed, når vi har så dynamisk et erhvervsliv og et kundegrundlag, som er så rejsende, som det østjyske er, siger han. 

Stor modernisering forude

Forude venter dig et stort arbejde for lufthavnen i form af en modernisering. 

- Vi skal have ombygget terminalen, så den kan modtage op til en million passagerer, og det er vi godt i gang med. Vi kigger på infrastrukturen, hvordan den skal være fremadrettet, vi kigger på det arkitektoniske, hvordan den skal se ud, og vi ser på de behov, vi har, siger Torben Boldsen. 

Ændringerne skal efter planen stå færdige den første april næste år.