Lufthavn-spænding bliver udløst

Klokken 18 kommer der en rapport bestilt af Aarhus Kommune, der skal tage stilling til en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn i Tirstrup har været diskuteret i årevis, men måske kommer en afklaring nærmere mandag aften.

Klokken 18 bliver der nemlig fremlagt en rapport bestilt af Aarhus Kommune, der skal tage stilling til fire mulige placeringer af lufthavnen.

Se: Rapport kan lukke lufthavn

- Debatten har stået på i mere end 50 år. Den har været genstand for meget ballade frem og tilbage. Nu kommer der endelig for første gang en ordentlig dybdegående undersøgelse, og hvad enten man er for eller imod (at lufthavnen flyttes, red.), kommer der nu en ordentlig afklaring, siger Lasse Thomassen, der er talsmand for foreningen Lufthavn til Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han forventer at rapporten bekræfter foreningen i, at der skal tænkes i en ny placering til lufthavnen.

- Men uanset hvad, kommer debatten tilbage selv hvis rapporten skulle konkludere, at lufthavnen skal blive liggende. Det bliver spændende at se, hvad der kan lade sig gøre, siger Lasse Thomassen.

Byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF) tilhører dem, der ikke mener, at der skal pilles ved placeringen.

- For det første har man ikke givet den her lufthavn en ordentlig chance. Det er klart, at man ikke vil investere i noget, der hele tiden diskuteres lukket. For det andet bliver det frygtelig dyrt. Og endelig er der generne for alle de mange naboer til en ny lufthavn. Derfor er vi meget skeptiske overfor den her idé, siger Jan Ravn Christensen, der er gruppeformand og med i Teknisk Udvalg i Aarhus Byråd.

Fælles for både Jan Ravn Christensen og Lasse Thomassen er, at de tillægger rapporten stor betydning.

- Det er klart, at den kommer til at betyde noget. Hvis den siger, at det ikke kan lade sig gøre, så regner jeg med, at vi lukker ned for den diskussion, siger Jan Ravn Christensen, mens Lasse Thomassen altså mener, at diskussionen vil fortsætte uanset.