Løsning på trafiktrængsel: Mød tidligere og hop op på elcyklen

Mobilitetschefen i Aarhus Kommune ser adfærdsændringer hos trafikanterne som en løsning på den tætte trafik i og omkring Aarhus

Det er ofte en kamp at komme ind og ud af centrum i Aarhus, når myldretidstrafikken står på. Det skal der gøres noget ved, og i front for det projekt står kommunens mobilitetschef Susanne Krawack. Hun har flere bud på, hvad der skal til. Flere af dem indebærer behovet for holdningsændringer hos trafikanterne.

- En del af problemerne kan løses ved, at folk skifter transportadfærd. Vi skal have nogen til at møde tidligere på job, flere til at cykle eksempelvis på elcykel og gøre samkørsel mere udbredt, lyder det fra Susanne Krawack til tv2oj.dk.

Sådan påvirker arbejdet vejkrydsene

Hun mener, at den ændrede adfærd blandt bilister og andre trafikanter skal kombineres med konkrete tiltag fra kommunen såsom forbedringer af den kollektive trafik.

Arbejder på ny trafikplan

- Vi er allerede i gang med forskellige forsøg og kampagner, der går mere utraditionelt til værks end ved blot at bygge flere og større veje. Flere har fået muligheden for at låne en elcykel, og er blevet glade for det. Derfor udvider vi det forsøg, og der er andre initiativer undervejs, siger mobilitetschefen.

De aarhusianske arbejdspladser kommer også i spil, hvis adfærdsændringer skal lykkes.

Letbane-skinner i endnu et stort kryds

- Vi så gerne, at flere mødte tidligere på job, så den værste morgentrafik bliver spredt mere. Men for at det kan lade sig gøre, er arbejdspladserne også nødt til at opfordre til det og være villige til en omstilling, forklarer Susanne Krawack.

I 2016 arbejder Aarhus Kommune på en ny trafikplan, der skal danne grundlag for at afhjælpe trængselsproblemerne i fremtiden.