Lort og skrald skjult af vinterens sne

Affald på gaden dukker op igen, nu hvor vinteren sne er begyndt at tø. Århus Kommune sender mandskab på gaden for at rydde op.

Forårssol og plusgrader gnaver sig i disse dage gennem de snedriver, som en lang og hård vinter har efterladt. Det giver et kærligt gensyn med de pizzabakker, cigaretskod og hundelorte, som to- og firbenene borgere efterlod, da frosten bed hårdest. Det skriver metroXpress.

- Når hunden sidder i sneen, gider folk ikke at række ud og samle op. Men nu hvor sneen smelter, indser vi på den hårde måde, at ude af syne bestemt ikke er lig med væk, siger Anne Holm Hansen, direktør i foreningen Hold Danmark Rent til metroXpress.

Hun mener, at vinteren gjorde det nemmere at gøre op med dårlig samvittighed

- Det føles, som om affaldet bliver væk, når man smider det i sneen. Vi kender mekanismen fra de øvrige undersøgelser, vi har lavet, for eksempel af bilister, der smider skrald ud ad vinduet, siger hun.

I kommunerne er man klar over, at den kommende tid byder på forårsrengøring.

- Der ligger mere affald end normalt på grund af den lange vinter, og vi har allerede brugt kræfter på at sende mandskab og fejemaskiner ud til de værste steder. Men vi har også været nødt til at prioritere, så der er nogle steder, som vi ikke har været forbi endnu, forklarer Claus Robl, centerchef for Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Også i Århus og Odense skal kommunalt mandskab på gaden for at rydde op. Kommunerne regner dog med, at de ekstra udgifter til oprydning kan holdes inden for det beløb, som blev sparet, da fejemaskinerne blev i garagen i årets første snefyldte måneder.

Kilde: metroXpress